Egy bandérium, amely egyszerre harcol az Iszlám Államért és Ukrajnáért

Szélsőséges iszlamisták harcolnak Donbásszon az ukránok oldalán.

A Rapid Press beszámol arról, hogy a New York Times tudósítója, Andrew Kramer kikérdezte az egyik ilyen bandának, a Manszúr sejkről elnevezett zászlóaljnak a vezetőjét. A találkozóra egy steak house-ban került sor, ahol a Jobb Szektor harcosai szívesen időznek. Az amerikai újság szerint a Jobb Szektor irányítja ezt a bandát. Kramer riportalanya csak annyit árult el magáról, hogy nagyjából 45 éves, és részt vett mind a két csecsen háborúban, illetve hogy eddig Franciaországban élt. „Szeretünk harcolni az oroszokkal. Mindig is harcoltunk az oroszokkal. Nagyjából 24 éve léptem erre az ösvényre. Számunkra sosem ért véget a háború. Sosem tértünk ki az Oroszország elleni háborúból, és nem is fogunk soha sem” – mondta a parancsnok.

A csecsen harcos elárulta, hogy jól kijönnek az ukrán nacionalistákkal, mert ők is ugyanúgy, mint ő, utálják az oroszokat, és szeretik a hazájukat. A csecsen harcos társaival együtt nem hord nehézpáncél mellényeket.

„Hiszünk Istenben, ezért nincs szükségünk páncélmellényekre”

– mondta a csecsen harcos. A csecsen harcos arról is beszélt, hogy a francia hatóságok ebben az évben letartóztatták csoportjának két tagját is, akiket az Iszlám Állammal való együttműködéssel vádolnak. „Európának érdeke, hogy mi önkéntesekként harcoljunk itt, de ezt nem mindenki érti” – mondta a csecsen harcos.