Egy elképesztő nemzetgazdasági katasztrófát készülnek ránk szabadítani

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta:

"egy elképesztően túladóztatott környezetet tart fenn az Orbán-kormány".

A magyar családokra, dolgozókra aránytalanul nagy terheket ró, miközben a multi cégek és saját kedvezményezettjei olyan kedvezményekben részesülnek, olyan lehetőségeket rejtettek el számukra, amelyek tökéletesen igazságtalanok a társadalommal többségével szemben – vélekedett az ellenzéki képviselő.

A Jobbik javaslataival végre lehetett volna hozni a költségvetési keretek között egy teljes körű áfacsökkentést mind az alapvezető élelmiszerek, mind pedig a gyermeknevelési cikkek tekintetében – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Z. Kárpát Dániel rámutatott: ez mérhető kedvezmény lett volna a magyar családok számára, ezzel szemben a hétfőn elfogadott költségvetésben az Orbán-kormány mindössze egy 1 százalékot sem elérő áfacsökkentést hajtott végre, ami pusztán csak az adatok kozmetikázására elég.

Az alelnök elhibázottnak tartja a költségvetés otthonteremtési részében foglaltakat is, mert úgy látja, hogy a források csak a felső-középosztálytól felfelé tudják teljes hatásukat kifejteni. Z. Kárpát Dániel egy állami hátterű otthonteremtési és bérlakás-építési program szükségességéről beszélt, amelyből a rászorulók részesülnének.

Ez halaszthatatlan lenne, szögezte le, majd hozzáfűzte, ezzel szemben a kormányzat még mindig azoknak a társadalmi csoportoknak akar kedvezni, amelyektől már 6 éve várja hiába, hogy beindítsák hazánkban a gazdasági fordulatot.

„A jelenlegi katasztrofális demográfiai trendek között, miközben multinacionális érdekeltségek szó szerint ezermilliárdos szinten csalják ki adózatlanul a nyereséget Magyarországból, a Jobbik ezt az egészségtelen pénzszivattyút minél inkább lassítaná, a társadalmi kedvezményeket pedig olyan csoportokhoz juttatná, amelyek valóban rászorulnak erre”

- jelentette ki az alelnök.

Ehhez viszont egyszerre van szükség a teljes körű áfacsökkentésre az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési eszközök terén, illetve olyan otthonteremtési program elindítására, amely nemcsak az építőipart mozgatná meg, de a kivándorlási spirált is megállítaná.

Ám amíg a kormányzat megtűr olyan „nemzetgazdasági atombombákat”, mint amilyen a devizahitelesek rendezetlen helyzete, „elképesztő nemzetgazdasági katasztrófát” szabadít az országra ezzel a költségvetéssel.