Egy embert lelőttek, egyet előállítottak Brüsszelben

Az akció során hallott három detonációk a rendőrség által előidézett és felügyelt robbanások voltak.

Egy embert tett ártalmatlanná a belga rendőrség különleges alakulata  Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében péntek délután tartott művelete keretében.

A polgármester tájékoztatása szerint a rendőrség kiérkezéskor a keresett férfi a hatóságok felszólításának nem tett eleget, ezt követően lelőtték. A holttest mellett egy robbanóanyagokkal megrakott táskát találtak.

Bernard Clerfayt elmondta, hogy az művelet során egy másik férfit előállítottak a hatóságok, aki kisebb sérüléseket szenvedett.

Kijelentette: az előállított férfi kapcsolatban volt a kedden Brüsszelben elkövetett merényletek elkövetőivel. Ugyanakkor meg nem erősített rendőrségi értesülés szerint a péntek délután zajló művelet az előző nap Párizsban meghiúsított terrortámadással volt összefüggésben.

A polgármester elmondta, hogy az akció kezdetekor és annak során hallott három detonáció a rendőrség által előidézett és felügyelt robbanások voltak.

A művelet a kerület Meiser nevű terén zajlott, ahol szemtanúk szerint fegyverropogást is hallani lehetett. A téren áthaladó villamos utasait kimenekítették.

A rendőrség a területet lezárta,  amíg  befejezik a környék átkutatását - közölte a polgármester.