Egy felújítással kevesebb

No azért nem minden fenékig tejfel a Széll Kálmán tér felújítása, valamint a budai fonódó villamoshálózat építése miatt továbbra is kell forgalomkorlátozásokra számítani.

A BKK közleménye szerint vasárnaptól a nagykörúti villamosok dél-budai végállomásuktól a Széll Kálmán tér Vérmező út menti oldalán kialakított ideiglenes végállomásig közlekednek. Pénteken és szombaton elbontják az Oktogonnál kialakított ideiglenes végállomást, ezért ezen a két napon a villamosok dél-budai végállomásuktól csak a Blaha Lujza térig viszik az utasokat, ahonnan a Széll Kálmán tér felé a 4-6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni. A péntekről szombatra virradó éjszaka 0 és 4 óra között a teljes villamosvonalon pótlóbusz jár.
    
A közúti forgalomkorlátozások is megszűnnek: péntektől a Margit körút Keleti Károly utcai csomópontjában, majd szombattól a Rómer Flóris utcában, a Margit utca-Mecset utca szerpentinen, valamint a Margit körút-Fekete Sas utca csomópontban visszaáll az eredeti forgalmi rend. Vasárnaptól a korábban a Szent István körúton és a Teréz körúton bevezetett korlátozások is megszűnnek.

No azért nem minden fenékig tejfel

Ugyanakkor a Széll Kálmán tér felújítása, valamint a budai fonódó villamoshálózat építése miatt továbbra is kell forgalomkorlátozásokra számítani - figyelmeztettek.
    
Mint ismert, a 4-es és a 6-os villamos vonalán 2015 márciusában kezdődtek komplex, a Széll Kálmán tér felújításával, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével, valamint a Margit híd dilatációs - a hőtágulás miatti mozgásokat kiegyenlítő - szerkezeti elemeinek garanciális cseréjével összehangolt felújítási és karbantartási munkák. A Margit híd budai hídfőjénél, a Keleti Károly utca, valamint a Széna tér környékén és a Széll Kálmán téren a budai fonódó villamoshálózat vágányépítése zajlott, a BKV pedig halaszhatatlan pályafelújítást végzett az Aradi utca és a Tátra utca között, aminek következtében ezen a vonalszakaszon megszűntek a sebességkorlátozások.
 
Az egyszerre elinduló, s gyakran kaotikus jeleneteket okozó felújításokról itt írtunk bővebben.