Egy vérből valók vagyunk! Budapest és Székelyudvarhely ezentúl testvérváros

A szerződés értelmében a két város többek között a kulturális élet, a kulturális örökségvédelem, a gazdaság és a turizmus területén kívánja fejleszteni kapcsolatait, kiemelten kezelik továbbá az ifjúsági és sportkapcsolatokat - idézte a Mihír.ro székelyudvarhelyi portál. 

Ünnepi beszédében Tarlós István megemlítette, hogy Budapesten az Országházon is és a főpolgármesteri hivatalon is ott leng a székely zászló, és semmilyen hatalmi szó nem távolíthatja onnan el. A főpolgármester büszkeségének adott hangot amiatt, hogy óbudai polgármesterként Csíkszeredával, Budapest főpolgármestereként pedig Székelyudvarhellyel kötött testvérvárosi szerződést. 

A Kárpát-medence testét viszont mi a kiontott vérünkkel kötöttük egybe, és ezért annak lelki egysége örök. Éppen ezért kegyelmi állapotként éljük meg, hogy Peking, New York, Bécs, Berlin vagy Lisszabon mellett Székelyudvarhely is Budapest testvérvárosa lehet. Mégis - úgy érzem - lelkiekben sokkal nagyobb jelentősége van ennek a kapcsolatnak - Budapest számára is -, mint bármely más testvérvárosa esetében

– mondta, A Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közös polgármestere.