Egyetértett a Fidesz a jobbikos javaslatokkal, de azért leszavazták azokat

Önöknek igazuk van, de azért leszavazzuk javaslataikat. Így summázhatjuk a Fidesz mai produkcióját.

A fideszes politikus elöljáróban kiemelte, hogy nemzeti ügynek tartják az alkotmánymódosítást, ennek megfelelően nyitottak a jobbító módosító indítványok irányába.

A Jobbik élt is ezzel a lehetőséggel. Mint ismert, a jobboldali ellenzéki párt mindenféle jogcímen megtiltaná a letelepedést, így megszüntetnék a letelepedési kötvények árusítását is. A már korábban is ismertetett ötlet a bizottsági ülésen kormánypárti politikusok tetszését is elnyerte, ám mégsem támogatták azt.

Répássy Róbert ezt úgy magyarázta:

Magával az elvvel egyetértünk, azt azonban nem fogadjuk el, hogy a Jobbik zsarol.

Szerinte az alkotmánymódosítást egy gazdasági kérdéssel, a letelepedési kötvények megszüntetésével kötik össze.

A letelepedési kötvények az ország számára már régóta ráfizetésesek. A kormánypártok és Rogán Antal által helyzetbe hozott offshore-hátterű cégeknek azonban remek üzlet: eddig mintegy 100 milliárd forintot kaszáltak a bolton.

Sántít Rogán állítása: kideríthetetlen, ki zsebelte be a tízmilliárdokat a letelepedési kötvényekből

Ahogy azt korábban már többször is megírtuk, a Rogán Antalhoz köthető kötvényből már több mint 100 milliárdos hasznot húztak a szintén Rogán által javasolt offshore-cégek. Komoly fejfájást okozott Vona a négyszemközti találkozón OrbánnakA Jobbik elnöke a miniszterelnökkel folytatott négyszemközti találkozón kijelentette, hogy a letelepedés

Az alaptörvény-módosítás zárószavazását november 8-ára tervezik, de elképzelhető csúszás. A kormány már holnap tárgyalni fog a letelepedési kötvények esetleges kivezetéséről, ám kommunikációjukban kihangsúlyozzák, hogy ennek semmi köze a Jobbik javaslatához.