Kedden tárgyal az LMP és az MSZP-Párbeszéd a visszaléptetésekről

Miután megvannak az országos listák kezdődik az egyezkedés.

Az LMP mind a 106 körzetben, míg az MSZP 58 választókerületben indít egyéni jelöltet, 2 választókerületben pedig független jelölteket támogatnak. A lap kiemeli, hogy mivel a szocialisták a DK-val már felosztották a választókerületeket, nem sok mozgásterük lesz az egyezkedés során, hiszen amennyiben 54 alá esik a jelöltjeik száma eleshetnek a 150 milliós kampánypénztől.

Az LMP a Hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem után hívta tárgyalóasztalhoz az MSZP-t és a Jobbikot, viszont a Demokratikus Koalíciót nem. Gyurcsányék ezzel szemben hajlandóak lennének koordinálni az LMP-vel.

Lehet azonban, hogy az LMP engedni fog, hiszen Szél Bernadett budakeszi körzetében induló baloldali jelöltet, Tóth Zoltánt csak a DK hívhatja vissza, míg Hadházy Ákos szekszárdi körzetében az MSZP jelöltjének, Harangozó Tamásnak a visszalépését szeretnék elérni.

Holnap még szinte biztos, hogy nem fognak egyezségre jutni a pártok, Karácsony Gergely korábban úgy nyilatkozott, hogy az LMP-vel való tárgyalásokat március 15-re zárhatják le.