„Pontosan tudják az emberek, hogy Orbán Viktorral együttjár Putyin és az állandó háborúskodás is”

„Pontosan tudják az emberek, hogy Orbán Viktorral együttjár Putyin és az állandó háborúskodás is”

"Legyen Magyarország mindannyiunké" - hangoztatták az Egységben Magyarországért pártszövetség pénteki sajtótájékoztatóján, a választási kampány hivatalos nyitánya, az ajánlásgyűjtés megkezdése előtti napon.

A megszólaló politikusok szóvá tették, hogy a Fidesz szándékosan gáncsolta el az ellenzék által kezdeményezett népszavazási kérdéseket. De - tették hozzá - hiába akadályozzák meg a népszavazást, a kormányváltást nem tudják megakadályozni:

az Egységben Magyarországért újra ellepi az országot, és megmutatja az erejét.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója, frakcióvezető-helyettese szerint az Egységben Magyarországért erősebb, mint valaha.

Emlékeztetett arra, hogy „hiába lejtett a pálya”, sikerült összegyűjteni 470 ezer aláírást a népszavazási kezdeményezések mellett.

Most már a Nemzeti Választási Bizottságon múlik az, hogy összeszámolja-e időben ezeket az ajánlásokat, de már három hete számolják, holott az egységes ellenzék pártjainak erre egy nap is elég volt.

Holnap kezdődik az ajánlásgyűjtés, mutatjuk hogyan lehet a legegyszerűbben támogatni az összefogás jelöltjeit

Holnap hivatalosan is elkezdődik a választási kampány, amelyben a választópolgárok egyéni választókerületi képviselőjelölteket ajánlhatnak a parlamenti választásra. Ennek kapcsán az Egységben Magyarországért honlapján a lakcím megadásával egyszerűen meg tudják keresni az érdeklődők, hogy ki az adott körzet egyéni jelöltje, valamint hogy hol és mikor gyűjtik számára az ajánlásokat.

„És következik a kormányváltás, ahol szintén egységesek és erősek vagyunk, és a következő időszakban elenyésző számú ajánlást kell csak összegyűjtenünk ahhoz képest, amit az elmúlt hetekben összegyűjtöttünk” - folytatta a Párbeszéd politikusa. Hangot adott azon meggyőződésének, hogy „a magyar választóknak elege van a korrupcióból, elege van a csalásból, elege van a lopásból, s elege van a hazugságból.”

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint „borítékolható volt, hogy a hatalom mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse az ellenzék népszavazását”.

Kiemelte,

„az emberek pontosan tudják, hogy ha Orbán Viktort választják, akkor az 500 milliárdos adósságot választják Magyarország számára az elit kínai egyetem megépítésével, hogy Orbán Viktorral az álláskeresési járadék időszaka ugyanaz marad, és hogy Orbán Viktor ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból”.

„Pontosan tudják az emberek, hogy Orbán Viktorral együttjár Putyin és az állandó háborúskodás is. Erről fognak az emberek véleményt mondani április 3-án” - hangoztatta a Jobbik politikusa.

Ilyés Márton, a Momentum alelnöke szerint a Fidesz minden idők legostobább kampányával próbálja elvenni a hitét az embereknek a politikából, a változásból. „Mi ezt a hitet kell hogy visszaadjuk. Ők azt mondják, hogy minden háború, minden harc, és a félelemre építenek. Mi pedig azt gondoljuk, hogy a választásoknak ünnepnek kell lenni Magyarországon. Visszaadjuk ezt az ünnepet a választópolgároknak” - ígérte.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke a sajtótájékoztatón elmondta: nemcsak az a céljuk, hogy egy nap alatt összegyűjtsék a jelöltenkénti 500 ajánlást, hanem április 3-áig folyamatosan kint lesznek az utcán, hogy hitet és reményt adjanak az embereknek, szembe szállva a propagandagépezettel.

„Megmutatjuk, hogy nem kell félni, és hogy többen vagyunk mi, akik kormányváltást akarunk”

- hangoztatta.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint számos gazdasági mutató azt támasztja alá, hogy az orbáni évek alatt az ország egy lépést sem tudott előre haladni. „A nemzeti együttműködés rendszerét saját mércéje szerint sem tudja Orbán Viktor és csapata megvédeni, és ez a döntő oka annak, hogy Márki-Zay Péter kihívására, hogy vitázzon vele, nem mer kiállni” - mondta.

„Minket nem a pénz, nem a félelem, nem a hatalom utáni vágy, hanem a hit, az idea, a demokrácia, a jogállam, az európaiság vezérel, és az, hogy egységben lássuk az országunkat. Senki ne legyen kirekesztve, és mindenkinek legyen esélye boldogulni”

- fogalmazott a szocialista politikus.

Jakab Péter szavazásra buzdítja a külhoni magyarokat

Az elmúlt 12 évben az Orbán-kormány százezrével üldözött el benneteket a saját hazátokból - kezdte friss videós bejelentkezését Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki szerint a Magyarországot külföldre cserélő állampolgárok a lábukkal szavaztak arról, hogy mit is adott nekik a rendszer.

Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy - bár nem véletlen, hogy az uniós források folyósítását mára felfüggesztették - a mostani választások tétje a pénznél is nagyobb.

„Az orbáni korrupció mára a teljes jogú uniós tagságunkat veszélyezteti”

- mondta.

Április 3-án arról fogunk dönteni, hogy hazánk továbbra is a fideszes elitről, vagy végre a népről szól - tette hozzá.