Együtt: mandátumtolvajlás, nagy nyelések, koszos kesztyű, párbaj

„Most sem fogom felvenni a koszos kesztyűdet, de ha leváltottuk O. Viktort-párbajra hívlak!” – üzeni Kónya, Szigetvárinak.

Kónya Péter és Székely Sándor az Együtt egykori tagjainak, a Szolidaritás politikusainak a kilépésére, közösségi oldalán reagált Szigetvári Viktor az Együtt elnöke.

A pártelnök úgy véli, ha konfliktus adódik szervezeten belül, az sohasem ideológiai vagy személyi alapon keletkezik, hanem a teljesítők és nem teljesítők között.
Szigetvári szerint ezért Kónya Péter és Székely Sándor kilépése sem említhető az Együtt és a Szolidaritás konfliktusként. Kilépésük ellenére, az Együtt számít a Szolidaritás azon tagjaira, aki Szigetvári Péter alakulatának is tagjai.

Szigetvári Viktor több a Szolidaritásból érkező párttársát említi, akik szerinte kiválóan teljesítenek önkormányzati és parlamenti munkájuk során is.
Megemlíti azokat az aktivistákat is, akik az elmúlt két és fél évet – „sokszor a személyes egzisztenciájuk kockáztatásával, a fideszes nagyurak fenyegetése ellenére” –végig kampányolták azért, hogy többek között Kónya Péter és Székely Sándor az Együtt színeiben mandátumhoz jusson. Szigetvári ezért is gondolja úgy, a pozíciók elfogadása, majd az Együtt elhagyása velük szemben sem volt korrekt lépés.
Az Együtt elfogadja Kónya Péter és Székely Sándor személyes döntését, ám azt nem, hogy a Szolidaritás eltávozó része megtartsa az országgyűlési és a fővárosi mandátumokat.

Az Együtt elnöksége azt kéri Kónya Pétertől és Székely Sándortól, hogy mondjanak le a megszerzett parlamenti és fővárosi mandátumaikról, és helyüket adják át olyan embereknek, akik büszkén vállalva és megkérdőjelezhetetlen elkötelezettséggel továbbra is aktívan dolgoznak az Együttért.

Szigetvári Viktor szerint ez lenne a tisztességes és becsületes döntés – már csak azért is, mert korábban Kónya Péter is határozottan amellett érvelt, hogy azoknak, akik elhagyják a pártot, mandátumukat erkölcsi alapon vissza kell adniuk.

Kónya Péter rövid választ adott Szigetvári Viktornak:

„Hol voltál 2010 őszén, 2011-ben, 2012-ben, 2013 elején? Aztán jött a kampány - Te előkerültél...Hallgatni arany-másfél éve ezt teszem. Mi Orbánt akarjuk leváltani - ezért nyelek nagyokat! Most sem fogom felvenni a koszos kesztyűdet, de ha leváltottuk O. Viktort-párbajra hívlak!”

Székely Sándor legutóbbi bejegyzésében Kész Zoltánt támogató képet tett közre.