Elérte a kétmilliárdos fuvarszámot az Uber

Az Uber- fuvarok száma elérte a kétmilliárdot - közölte hétfőn Travis Kalanick, a cég vezérigazgatója. 

Az Uber 2009 márciusi megalakulása óta 2015 végére érte el az egymilliárdos fuvarszámot. A szám megduplázását bő fél év alatt a sofőrök és utasok toborzására fordított nagy befektetéseknek tulajdonította a cég vezetője. 

Az Uber szolgáltatása iránt a legnagyobb kereslet Kínában jelentkezik, ahol azonban évi több mint egymilliárd dolláros veszteséggel működik a vállalat. Az Uber jelenleg a világ 76 országának több, mint 450 városában nyújt fuvarmegosztó szolgáltatást, szemben az egy évvel ezelőtti 311 várossal.

Mint ismert, az Uber a napokban jelentette be, hogy kivonul Magyarországról.

"Nagyon nehezen hoztuk meg ezt a döntést, de kénytelenek voltunk, mert a július 24-én életbe lépő törvény miatt az Uberező sofőrök elveszíthetik a jogosítványukat vagy az autójuk rendszámát, annak ellenére, hogy minden engedéllyel rendelkeznek és adót fizetnek. Ezek olyan kockázatok, amiknek az Uber egyetlen magyar alvállalkozó sofőrt sem szeretne kitenni" - áll a portálunkhoz is eljuttatott levélben.

Mint írják, "ők mindig is szabálykövetőek és törvénytisztelők voltak, ezért az új törvényt is betartják, hiába tartják rossznak. Hiába tárgyaltak a döntéshozókkal és hiába teljesítették a sofőrök az adózással és engedélyezéssel kapcsolatos elvárásokat, a döntéshozók mégis blokkoló törvényt fogadtak el, ami ellehetetleníti 1200 sofőr munkáját és veszélybe sodorja családjaik megélhetését, bünteti a modern technológiát".