Életfogytiglant kaphat a markecoló nő

Élete végéig rács mögött maradhat az a kegyetlen nő, aki a vád szerint idős emberek italába kevert erős nyugtatót.

Az ügyészség tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kért arra a kegyetlen nőre, aki a vád szerint idős emberek italába kevert erős nyugtatót, majd kifosztotta őket. A nyomozás 12 esetre derített fényt, hárman haltak bele a mérgezésbe. A nő tagadja a bűnösségét – írja a nol.hu.

A 37 éves, magyar anyanyelvű, román állampolgárságú nő ellen többrendbeli emberölés és lopás miatt emeltek vádat. 2009 és 2012 közt magyarországi tartózkodásai során Érden és környékén a portékáival házalva próbált bejutni egyedül élő idősebb emberek lakásába, ha ez sikerült, akkor figyelmüket elterelve szerezte meg az értékeiket. Amennyiben nem ját sikerrel, úgy az italukba kevert altatóval kábította, majd fosztotta ki áldozatait.

Ezt a bűncselekmény nem új keletű és sajnos viszonylag gyakori. A „markecolásnak” nevezett módszer lényeg az, hogy az áldozatot vagy öntudatlanságig itatják, vagy elkábítják valamilyen szerrel utána pedig kifosztják.

A nő porrá tört rendkívül erős altató-nyugtató hatású szert kevert az idősek italába, amitől öntudatlan állapotba kerültek. A nyomozás tizenkét esetre derített fényt. A szerek hatására egy ötven éves érdi férfi, egy 76 éves érdi asszony és egy 74 éves diósdi férfi meghalt.

Koszta János elmondta: a most 37 éves magyar anyanyelvű, román állampolgárságú nő ellen az illetékes főügyészség többrendbeli emberölés és lopás miatt emelt vádat. A csatolt bizonyítékok szerint a vádlott 2009 és 2012 között magyarországi tartózkodásai során Érden és környékén a portékáival házalva igyekezett bejutni egyedül élő idősebb emberek lakásába. Ha ez sikerült, elterelte a figyelmüket, vagy elkábította őket, és megszerezte pénzüket és egyéb értékeiket.

Ha a bíróság helybenhagyja az ügyész elterjesztését, úgy Szita Bence gyilkosa után ő lehet a második nő, akit tényleges életfogytiglanra ítélnek. Egy kaposvári nőt - két társával - tavaly januárban ítéltek jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházra miután meggyilkolták a 11 éves mostohafiát.