Elfogadták Dézsi Csaba András indítványát, 7 győri választókörben újraszámolják a szavazatokat

Elfogadták Dézsi Csaba András indítványát, 7 győri választókörben újraszámolják a szavazatokat

Nem nyugszanak a kedélyek a szexbotrányba belebukott Borkai Zsolt egykori fideszes polgármester városában.

A területi választási bizottság Győrben péntek reggel döntött, elfogadja Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét és újraszámlálást rendelt el – számolt be a Telex.

A portál úgy tudja, két kúriai határozatot vettek alapul. A kérdés az volt, hogy mind a 97 választókörben újraszámolják-e a szavazatokat vagy csak abban a hétben, amelyet Győr jelenlegi polgármester a beadványában megnevezett, mint ahol esetlegesen jogsértések történhettek.

Végül úgy döntöttek, hogy

hétfőn újraszámolják Győr hét választókörében a szavazatokat, miután a területi választási bizottság pénteken elfogadta Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester jogorvoslati kérelmét.

A fideszes Dézsi Csaba András, Győr hivatalban lévő polgármestere csütörtök délután, a határidő lejárta előtt néhány órával kérte hivatalosan a szavazatok újraszámlálását. Bár korábban elismerte vereségét, alkalmatlannak nevezte a győztest, aki lapunknak adott interjújában beszélt terveiről. A múlt vasárnapi voksoláson az LMP-Momentum támogatásával induló Pintér Bence nyert, 440 szavazattal.

Az MTI azt írja: Malomsoki István vármegyei jegyző, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Iroda elnöke azt közölte, hogy

a 13-as, 16-os, 18-as, 30-as, 32-es, 53-as és 54-es választókörben leadott voksokat számolják újra.

A valasztas.hu adatai szerint ez 4207 urnában lévő, lebélyegzett szavazólap átvizsgálását jelenti. A hét szavazókörben az érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok száma 71 volt - írták.

Malomsoki István szerint a szavazatok újraszámolása két-három napig eltarthat.

Győrben vasárnap a polgármester-választást 18 297 szavazattal Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZV), az LMP-Zöldek és a Momentum jelöltje nyerte. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje 17 857 szavazatot kapott.

(Címlapkép: Urnabontás az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban kialakított 7. szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Krizsán Csaba)