Elfogta a TEK a volt gárdakapitányt

Illegális bevándorlók Budapestre történő utaztatásával vádolja a Terrorelhárítási Központ Kiss Róbertet, a Magyar Gárda volt főkapitányát. 

Kedden hajnalban fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége Kiss Róbertet, a Magyar Gárda korábbi főkapitányát - adta hírül a Napi Gazdaság. A lap értesülései szerint Röszkénél csaptak le Kissre és egy társára, miután öt szír bevándorlóval állapodtak meg a szállításukról. A volt gárdakapitány egyike volt az első 56 gárdistának, majd a Magyar Gárda vegzálása után létrejövő Új Magyar Gárda és Nemzeti Gárda alapítója és főkapitánya volt. 
 
A Napi Gazdaság és az Index is Jobbikhoz közel állónak írja Kiss Róbertet, annak ellenére is, hogy nemrég körbejárta a sajtót, hogy a sértettségéből Jobbik-ellenes mozgalmat szervező Bertha Szilvia szoros kapcsolatot ápol Kissel, akiről elismerte az ATV-nek, hogy "azt a mozgalmat próbálja feléleszteni, amit a Jobbik kidobott az ablakon". A Jobbik közeléből 2011-ben távozó Kiss és a Facebook-oldalán is gyakran a pártot becsmérlő Bertha szervezkedése nem éppen Jobbik-közelinek mondható. A párton belül sokan úgy tartják, hogy Bertha finoman szólva is aranyos próbálkozásai mögött Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár érdekeltségi körébe tartozó cégcsoport áll, bár ezt hivatalosan mind Bertha, mind Czomba tagadta. Előbbi hangsúlyozta, hogy az államtitkárral "pusztán informális szakmai kapcsolatban van".
 
Az illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsított Kiss Róbert szabadlábon védekezhet, és a Facebook-profilján már kommentálta is a róla megjelent hírt. Ebben azt írja, hogy egy szervezettel, amelyet REND-nek nevez, próbáltak beépülni a liberális táborba, majd kialakítani bizalmi viszonyt a bevándorlókat segítőkkel. Nem derül ki, hogy pontosan mi volt a megfigyelésekkel és beépüléssel a céljuk, ugyanakkor azt tagadja, hogy bevándorlókat utaztatott volna. "Az elfogás ténye tényleg valós, amit a portálok leírtak, de azt már elfelejtették közölni, hogy az elfogáskor rajtam kívül az autóban senki nem tartózkodott. A több ezer eurós lefoglalás ténye is hamis állítás. Valóban volt nálam euró, hiszen ezekben a körökben már nem lehet forinttal fizetni" - írja.

Gyorsan ki is robbant egy közleményháború

Ahogyan az várható volt, a Fidesz gyorsan rá is repült a témára, majd adott ki még az ő szintjükhöz képest is meredek közleményt, amelyben egyenesen azt állítják, hogy a Jobbik (!) pártkasszájába pénz folyik az embercsempészetből.
 
"Azonnali választ vár Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől arra, hogy mióta üzletelnek jobbikosok a bevándorlókkal." - című közleményükben azt írják:
 
"a lebukással mindenki számára világossá vált, miért nem ért egyet a szélsőséges párt a biztonsági határzár megépítésével, hiszen maga is hasznot húz a törvénytelen bevándorlásból."
   
A Fidesz arra is választ vár, hogy az "üzletből mekkora összeg folyt a Jobbik pártkasszájába."
 
Nyilván a Jobbik ellenközleménnyel rohamozott vissza:
 
"Mint az köztudott, Kiss Róbert évek óta eltávolodott a Jobbiktól, sőt több forrás szerint egy volt országgyűlési képviselőnkkel együtt a Fidesz első számú kihívójának számító Jobbik gyengítése céljából szervezkedésbe kezdett. Egyes hírek szerint e szervezkedésben rész vevők kapcsolatban állhatnak Czomba Sándor államtitkárral is" - írják (lásd cikkünket feljebb).
 
A Jobbik azt kérdezi: "van-e fideszes pénz a migránsok utaztatása mögött? Netán a lefoglalt euróknak van-e közük a pénzhamisításon kapott fideszes Veress Áronhoz? Vajon a korrupt Fidesz épp az embercsempészek védelme érdekében nem hajlandó ismét a Jobbik által régóta szorgalmazott határzár mellett működő önálló határőrséget felállítani?"