„Elhamarkodott” döntést hozott a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese

Szerető Szabolcs elnézést kér, amiért a múlt héten felmondott lapnál. 

Szerető Szabolcs szerint nincs mit szépíteni, egy hete elhamarkodott, rossz döntést hozott. „Olyan döntést, amely sokakat megtéveszthetett, és hamis következtetések levonására adhatott alkalmat” – közli a Magyar Nemzet hasábjain.

A magyarázata úgy szól: múlt pénteken azt a számára „minden előzmény nélküli, megdöbbentő tájékoztatást” kapta, hogy a Magyar Nemzet tulajdonosa – akivel még soha nem találkozott, soha nem beszélt – 180 fokos irányváltásra, "lényegében az értékrendje megtagadására kívánja kényszeríteni a lapot”. Szerető a bejelentés hatására adta be a felmondását.

A Simicska által kinevezett új főszerkesztő, D. Horváth Gábor azonban a munkája felmondási idő alatti folytatására kérte, majd arra, hogy ismét töltse be a főszerkesztő-helyettesi posztot. „Ez a kérés a lehetőségét teremtette meg a felmondás visszavonásának – amit azóta meg is tettem –, a döntésemnek azonban más oka is van” – írja nyilatkozatában Szerető.

D. Horváth Gábor személyét garanciának tartja arra, hogy a Magyar Nemzet nem fordul vállalhatatlan irányba, az újság tartalmában pedig „nyoma sincs annak a bizonyos 180 fokos fordulatnak”, amit szerinte az olvasók is igazolhatnak.

Időközben Szerető „lelkiismerete is feltámadt”, mert hozzáteszi: „ráadásul egy vezető nem hagyhatja magára a kollégáit, a szerkesztőséget.” Továbbá nagyrabecsülését fejezi ki azon kollégái felé, akik lehetetlen körülmények között elkészítették a múlt szombati lapot. „Nyilvánvaló, hogy a mostani döntésemet sokan sokféleképpen fogják magyarázni. Ez számomra érdektelen. Semmi kedvem egy rossznak bizonyult döntés terhét cipelni. Mostani elhatározásom nem állásfoglalás senki ellenében, nincs politikai tartalma. Egyetlen üzenete: kiállás a Pethő Sándor által 1938-ban alapított Magyar Nemzet mellett. Ez a lap érték, amely semmi mással nem pótolható” – írja Szerető.