Elképzelhető, hogy az Iszlám Állam katonája volt ohiói merénylő

Legalábbis ezt terjesztik róla.

Azt a férfit, aki az előző napon elkövette a merényletet, a helyi rendőrség a 18 éves szomáliai Abdul Razak Ali Artanként, az egyetem hallgatójaként azonosított. Az iszlamista honlapokat megfigyelő amerikai intézet (SITE) által is idézett hírportál értesülése szerint az elkövető azoknak a felhívásoknak a hatására cselekedett, amelyek értelmében "célba kell venni" az Irakban és Szíriában a dzsihadisták ellen harcoló nemzetközi koalíció országainak állampolgárait.

A muszlimokkal szembeni előítéletekről panaszkodott - majd merényletet követett el

Az ohioi Columbusban, az állami egyetemen tegnap délelőtt egy merénylő hajtott a campuson sétáló diákok közé, majd a kocsiból kiugorva henteskéssel támadt rájuk. A merénylőt egy rendőr agyonlőtte. A hatóságok szerint Abdul Razak Ali Artant azonosították a 11 sérülttel járó támadás elkövetőjeként. A 19 éves szomáliai muszlim fiú családjával 2014-ben érkezett Pakisztánon keresztül az Egyesült Államokba.

A korábbi híradások szerint a szomáliai fiatalember az egyik családtagja nevére bejegyzett autóval száguldott be a kampuszra. Az ohiói rendőrség szerint Artan legálisan tartózkodott az Egyesült Államokban.