Ellenzéki pártok: Töröljék el a regisztrációt és legyen elég a TAJ-kártya felmutatása az oltáshoz

Ellenzéki pártok: Töröljék el a regisztrációt és legyen elég a TAJ-kártya felmutatása az oltáshoz

Az ellenzéki együttműködés tagjai hatpárti konszenzusban írtak nyilatkozatot szombat délelőtt arról, hogy könnyebb legyen a koronavírus elleni oltóanyagokhoz való hozzáférés.

Leszögezik, hogy a magyarok életét egyformán érintő és befolyásoló kérdésekben elengedhetetlen a konszenzus, a közös pont megteremtése. 

"A vírus nem válogat jobb- és baloldal között, ezért ebben nem lehet jobb- vagy baloldali politika sem" 

- hangsúlyozták, majd hozzátették:

Most, amikor a koronavírus-járvány harmadik hulláma mérhetetlen szenvedéseket okoz, egyértelmű, hogy minden magyarnak meg kell kapnia a biztonságos vakcinát. Az oltás az egyetlen esély arra, hogy legyőzzük azt a szörnyűséget, amely leírhatatlan károkat okoz itthon és szerte a világban.

Szorgalmazzák, hogy mindenki kapja meg a biztonságos vakcinát, továbbá azt is kiemelik, hogy az oltási hajlandóságot növelni kell a kellő fokú átoltottsághoz. 

Érvelésük szerint 

"sokan vannak, akik nem jutnak olyan online felülethez, ahol jelentkezni tudnak az oltásra vagy éppen bizalmatlanok a kormány által működtetett oldallal szemben."

Ezért azt javasoljuk a kormánynak, hogy a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében törölje el a regisztrációt! Legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat

- áll a közös ellenzéki közleményben, melyben ezt követően úgy fogalmaznak:

A regisztráció nélküli oltás helyszíneit a kormány jelölje ki például stadionokban, és az önkormányzatok bevonásával, humánerőforrás- és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot. 

Úgy látják, a regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma, így azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.