Az LMP újabb 7 választókerületben támogatja a Jobbik jelöltjeit, íme a lista

Az LMP újabb 7 választókerületben támogatja a Jobbik jelöltjeit, íme a lista

A magyar emberek döntöttek. Világosan kinyilvánították, hogy azt szeretnék, hogy az ellenzéki pártok fogjanak össze és működjenek együtt az Orbán-rezsim legyőzése érdekében. A Jobbik mára egy egységes, fegyelmezett, erős párt lett, amely elkötelezett tagja a Fidesz-kormány leváltásért küzdő hatpárti ellenzéki együttműködésnek. Ha az ellenzék egésze is ugyanilyen erős és egységes tud maradni, akkor jövőre nemcsak egy kormányváltás, de egy valódi rendszerváltás is elérhetővé válik

- olvasható a magyar néppárt friss sajtóközleményében.

Mint írják, az egy az egy ellen elvét vallják, az előválasztást követően ugyanis minden választókerületben egy ellenzéki jelöltnek kell szemben állnia egy fideszessel. "De nemcsak, hogy szemben kell állnia – le is kell győznie!" - teszik hozzá.

"Örömünkre szolgál, hogy az LMP újabb 6 helyen támogatja a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeit, és további egy választókerületben az általunk is támogatott civil jelölt mögé sorakozik fel az előválasztáson"

- fogalmaznak.

Íme a jelöltek:

  • Békés megye 1. számú választókerületében Stummer Jánost;
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. számú választókerületében Farkas Péter Barnabást;
  • Komárom-Esztergom megye 3. számú választókerületében Szanyi Gábort;
  • Hajdú-Bihar megye 3. számú választókerületében Salamon Gergelyt;
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. számú választókerületében Lukács László Györgyöt;
  • Tolna megye 3. számú választókerületében Bencze Jánost;
  • Hajdú-Bihar megye 6. számú választókerületében pedig a Jobbik által támogatott Hegedűs Péter civil jelöltet támogatja a zöld párt.

A Jobbik megjegyzi, "ahol nekünk van a legnagyobb esélyünk az állampárt hűbérurait leváltani, ott örömmel vállaljuk a feladatot, ahol más képes a győzelemre, őt kell támogatnunk. Ennek jegyében sorakozunk az LMP jelöltjei mögött, több választókerületben is".