Ellenzéki pártok: 130 millió forint az Előválasztás költségvetése

Ellenzéki pártok: 130 millió forint az Előválasztás költségvetése

"Az Országos Előválasztási Bizottság kemény ártárgyalások és hosszas, gondos tervezést követően összeállította Magyarország első országos előválasztásának költségvetését. Mivel az ellenzéki pártok elsősorban a jövő évi általános választásokra készülnek, ezért a lehető legalacsonyabb áron a lehető legnagyobb választási részvételt biztosító lebonyolítást tartották szem előtt a költségvetés tervezésekor" - írja közleményében a hat ellenzéki párt.

Mint írták, az előválasztáson közel 800 településen lehet majd személyesen szavazni, és az aHanggal létrejött együttműködésnek köszönhetően a világ bármely pontjáról online is. A választást kizárólag önkéntes munkaerővel bonyolítják le a pártok, az eszközök zömét pedig a pártok saját eszköztárukból biztosítják.

Ám a nagyjából 2.500 szavazási sátornap gördülékeny lebonyolításához olyan eszközök beszerzésére is szükség volt, amik nem állnak a pártok rendelkezésére.

  • Többek között 400 sátrat,
  • 800 tabletet,
  • 500 asztalt,
  • 1.200 széket
  • és több millió szavazólapot szerzett be a hat lebonyolító párt.

Az előválasztás teljes költségvetése körülbelül 130 millió forint lesz, de a rendelkezésre álló összeg az adománygyűjtés sikerétől függően növekedhet. A jelenlegi költségvetést a pártok hasonló arányban biztosítják, mely kiegészül azzal az 1,7 millió forinttal, amit az előválasztás megvalósítására adományoztak eddig a magyar állampolgárok - írták.

Az adománygyűjtés tovább folyik a második forduló végéig.

A propagandamédiában megjelent több milliárd forintos, irreális összeggel szemben az előválasztás költségvetése a pártok megállapodása szerint legfeljebb 160 millió forintig növelhető - olvasható a közleményben.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}