Elméleti testnevelésórákat javasol az iskoláknak a Belügyminisztérium

Elméleti testnevelésórákat javasol az iskoláknak a Belügyminisztérium

Az Orbán-kormány mindenféle előkészítés nélkül bevezette a heti öt testnevelés órát, ezért sok helyen alig tudták megoldani. Volt, hogy a folyosón vagy a tantermekben tesiztek az iskolások. Pintér minisztériuma most megtalálta a megoldást!

Az Orbán-kormány nemrég szigorított a testnevelésórák alóli felmentés szabályain, így még több helyen jelent gondot a heti öt testnevelésóra megtartása. A Pintér-féle Belügyminisztérium javaslata szerint ahol valami miatt nem lehet szakszerűen megtartani a heti öt testnevelésórát, legyenek elméleti tanórák, például tanítsanak a diákoknak sporttörténetet – értesült a Népszava.

Szigorodik a felmentés, viszont mostantól „elméletben” is lehet mozogni…

A heti öt órából kettőt eddig ki lehetett váltani sportköri foglalkozásokkal vagy néptánccal, azonban idén szeptember 1-jétől ez már nem lesz lehetséges, ami miatt az eddiginél több diáknak kell részt vennie hetente mind az öt testnevelésórán – írta a lap.

Azért ilyen szigorúak, mert az Orbán-kormány szerint „elhízottak” a magyar gyerekek.

Még mindig vannak olyan iskolák, ahol sem tornaterem, sem tornaszoba nincsen. A Népszava információi szerint a köznevelésért is felelős Belügyminisztérium arra jutott, miután felmérték a helyzetet, hogy valóban nincs meg mindenhol a megfelelő intézményi infrastruktúra, ezért is javasolta az elméleti testnevelésórák megtartását, pedig a felmentési lehetőségek korlátozását pont azzal indokolták, hogy a gyerekek keveset mozognak és elhízottak.

(Címlapkép: Pintér Sándor fideszes belügyminiszter. MTI/Hegedüs Róbert)