Előbb-utóbb el fogják zavarni Merkelt

Saját pártjának képviselői írtak nyílt levelet, hogy szálljon már le a földre.

"A jelenleg folytatott, nyitott határok politikája sem az európai, sem pedig a német jognak nem felel meg, és a CDU programjával sincs összhangban" - olvasható a német kancellárnak címzett dokumentumban, amelyről először a Spiegel online számolt be.
 
A nyílt levél szerint a CDU tagjainak és választóinak nagy része nem érzi, hogy a CDU vezette szövetségi kormány őket képviselné a menekültpolitikában jelenleg követett irányvonalával. A dokumentum 34 - több szövetségi tartományt képviselő - aláírója világos intézkedéseket követel a menekültáradat tényleges csökkentése érdekében.

Mindenki jöjjön?

A levél szerint a jelenlegi helyzet nemcsak Németország és az EU szuverenitását kérdőjelezi meg, hanem annak kockázatát is magában hordozza, hogy mindez meghaladja Németország befogadóképességének és befogadókészségének határait.
 
A Focus című hetilap internetes kiadása szerint a levél aláírói felszólították a kancellárt arra: személyesen küldjön üzenetet a válságövezetekbe, hangsúlyozva azt, hogy azok a menekültek, akik nem politikai üldözöttek, nem számíthatnak befogadásra Németországban.

Zuhanó népszerűség

Mint korábban megírtuk, Németországban tovább csökkent, és idei mélypontjára süllyedt Angela Merkel kancellár népszerűségi mutatója egy szerdán ismertetett felmérés alapján, amely azt is kimutatta, hogy a konzervatív CDU/CSU pártszövetség támogatottsága is visszaesett.
 
Ráadásul a német közhangulat egyre gyorsuló változását az ARD nevű német csatorna provokációja is jól mutatja, akik egyenesen muszlim nőként ábrázolták a kancellárt egy adásukban. Természetesen később bocsánatot kellett kérniük, de ez a lényegen nem változtat:

Jól látható tehát, hogy míg egyesek a magyar határzárat bírálják és Angela Merkel álomliberalizmusát dicsőítik, a valóságban előbbit már kezdi elfogadni a nemzetközi közvélemény, míg a kancellárt külföldön és belföldön egyaránt kőkemény kritikák érik.