Előléptetik a manipulált anyagokat készítő TV2-riportert

A Mokka felelős szerkesztőjeként dolgozik tovább a Tények elhíresült lejáratási kísérleteit jegyező riporter.

A riporternő ténykedése meglehetősen sokba került eddig a kormányzati hazugsággyár zászlóshajójának, a TV2-nek. A csatorna ugyanis közel 6 millió forint sérelemdíjat fizethet a Spéder Zoltánról készült, bíróság szerint is tendenciózusan manipulált anyag miatt. Ez azonban úgy látszik nem probléma a Vajna tévénél, Kunfalvi Nóra ezentúl magasabb pozícióban, a reggeli Mokka felelős szerkesztőjeként dogozhat. A hvg.hu információit a TV2 sajtóosztálya is megerősítette.

A riporternő a HírTV-nél dolgozott korábban, majd azután igazolt a TV2-höz, hogy Andy Vajna megkaparintotta a csatornát. Több anyagából is országos botrány lett: ő készítette Zuschlag Jánossal azt az interjút, amelyben megpróbálták a börtönviselt expolitikushoz kötni Pukli Istvánt, a pedagógustüntetések vezéralakját.

A legnagyobb botrány viszont Spéder Zoltán üzletemberről készített lejárató riportjából lett. Ehhez a bíróság esőfokú döntés szerint is tendenciózusan manipulált riporthoz azonban már nem adta a nevét, azt ugyanis nem tüntették fel, illetve kiszerkesztették az anyagból. A hvg.hu azonban kiderítette, hogy ő készítette azt.

Kunfalvi Nóra a Jobbik sajtótájékoztatóinak is rendszeres vendége volt korábban. Jellemző rá, hogy volt olyan alkalom, amikor egyszerűen kiröhögték bugyuta kérdését.