Valószínűleg nem derül ki az előválasztás eredménye a szavazás lezárultának napján

Valószínűleg nem derül ki az előválasztás eredménye a szavazás lezárultának napján

Az előválasztáson történő szavazás szeptember 26. (vasárnap) délután 14 óráig tart, az eredményre aznap azonban még nem lehet számítani. - írja az Azonnali a Civil Választási Bizottság (CVB) hétfői sajtótájékoztatója alapján.

A szavazatszámlálást a civil aktivisták fogják végezni, ez pedig nem biztosít elég erőforrást arra, hogy még a vasárnap folyamán összeszámolják a szavazatokat, így legkorábban 27-én, hétfőn este derülnek majd ki eredmények, de jó esély van arra, hogy ez csak 28-án délelőtt fog megtörténni.

A Számoljuk együtt Mozgalom vezetője, Pákozdi Éva az Azonnali kérdésére elárulta, hogy az eredményeket egyben fogják nyilvánosságra hozni, hiába lesz meg bizonyos körzetekben előbb az eredmény, ha egy másik választókerület szavazatainak feldolgozása elhúzódik akkor be fogják várni, hogy ott is meglegyen az eredmény.

Magyar György, a CVB vezetője a miniszterelnök-jelöltek kapcsán elmondta, hogy egyelőre nincs megállapodás az előválasztást a pártok oldaláról szervező Országos Előválasztási Bizottsággal (OEVB), hogy az első fordulót követően pusztán a névsort hozzák-e nyilvánosságra, hogy kik jutottak tovább a második fordulóba vagy a pontos szavazatszámokat is.