Szilágyi György: A választás tétje az, hogy Orbán Viktor folytathatja-e féldiktatórikus rendszerének kiépítését

Szilágyi György: A választás tétje az, hogy Orbán Viktor folytathatja-e féldiktatórikus rendszerének kiépítését

Jakab Péter kedden is folytatta országjárását, így ezúttal a rákoskeresztúri városközpontban beszélgetett az ott élőkkel, a szokásos utcafórum keretében. A borús időben tartott délelőtti eseményen többen is kíváncsiak voltak a Jobbik miniszterelnök-jelöltjére, s kérdéseikkel, meglátásaikkal fordultak hozzá. A pártelnök Szilágyi Györggyel, a helyi, Budapest 14-es számú választókerületének ellenzéki jelöltjével együtt hallgatta meg az embereket.

Ismeretes, az utóbbi hónapokban a Jobbik mellett több párt is (LMP, Momentum, DK) az ősszel esedékes előválasztáson való támogatásáról biztosította Szilágyit.

A jobbikos országgyűlési képviselő az utcafórumon kérdésünkre kifejtette, a most még a részvételüket fontolgatóknak azért érdemes elmenni az előválasztásra, mert ha változást akarnak Magyarországon és le szeretnék váltani az Orbán-kormányt, akkor a 2022-es országgyűlési választások előtt ez az első nagy lépés, amit meg kell tenni ennek érdekében - érvelt az ellenzéki politikus, hozzátéve:

Hiszen, ha el akarjuk zavarni Orbán Viktort és bandáját, egy az egy ellen kell kiállni az ő jelöltjeikkel szemben.

Arra vonatkozóan, hogy a kormányváltás mellett milyen érvek szólnak, Szilágyi György úgy reagált, szerinte az emberek a saját bőrükön érzik, hogy egy demokratikus jogállamban szeretnének-e élni vagy egy Lukasenka-féle berendezkedés irányát támogatnák 2022-ben.

Úgy véli, a jövő évi választás tétje az, hogy Orbán Viktor folytathatja-e féldiktatórikus, az orosz érdekszférát kiszolgáló rendszerének kiépítését vagy gátat szabunk ennek.

A Jobbik egyéni jelöltje arról is beszélt, Budapest 14-es választókerülete a főváros egyik legnagyobb körzetének számít, ahol több mint 90 ezer ember él. Mint fogalmazott:

Az szerintem elfogadhatatlan, hogy egy uniós tagállam fővárosában, azon belül ebben a kerületben vannak olyan utcák, ahol nincs aszfalt, nincs csatornázás, és ahol a fejlesztések nem a helybéliekért történnek, hanem más érdekeket szolgálnak.

Szilágyi úgy gondolja, olyan fejlesztéseket kellett végrehajtani a közelben is, amelyek az elmúlt években méltatlanul kimaradtak a fejlesztési pénzek felhasználásából. Hiába nyújtott be több költségvetési módosítót, amik olyan beruházásra irányultak, amely ezt a célt szolgálta volna, azokat rendre lesöpörték - idézte fel az ellenzéki politikus, végül hozzáfűzte:

Rákosmente és Kőbánya-Kertváros végre a hozzájuk méltó fejlesztéseket kell, hogy kapjon, és remélem, 2022 után erre bizalmat is kapunk.