Tóth Viktor: „Az ország következő kormányának egyik legfontosabb feladata lesz, hogy visszaállítsa Szabolcs megye régi fényét”

Tóth Viktor: „Az ország következő kormányának egyik legfontosabb feladata lesz, hogy visszaállítsa Szabolcs megye régi fényét”

"Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" - Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta ezt pártja jelöltjeivel kapcsolatban.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Jobbik színeiben az előválasztáson induló politikusokat, és terveiket.

A Kisvárda-központú 3-as számú választókörzet még Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is szegénynek számít, éppen ezért nagyon fontos az itt élők számára, hogy végre megkezdődjön a felzárkóztatás. A Jobbik az előválasztáson Tóth Viktort indítja, aki elárulta, néha olyan érzése van, mintha az 50-es években élnének. Interjú.

 

Miről szól az előválasztás?

A Fidesz által létrehozott, korrupcióra épülő rendszert csak együtt lehet leváltani. Meg kell tanulnunk együttműködni hazánk és szűkebb hazánk érdekében.

Az emberek most kiválaszthatják azt a jelöltet, aki szerintük a legjobban tudja őket képviselni. Arra biztatom őket, hogy mindenképpen vegyenek részt az előválasztáson, mert ez a választás tényleg a választói akaratot fogja tükrözni és soha, ekkora esély még nem volt rá, hogy 30 év után végre egy olyan kormány irányítsa ezt az országot, amely a nép akaratát képviseli, s nem pedig a haverok vagy a rokonok zsebeit tömi degeszre.

 

Miközben azt halljuk, hogy mennyire sikeres az ország, ez a valóságban mit jelent Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében?

Sajnos kijelenthetjük, hogy a kisvárdai választókerület az ország egyik legszegényebb régiója. A munkahelyek hiánya miatt egyre több fiatal és szakember menekül el, Felső-Szabolcs egyre gyorsuló ütemben szegényedik, néptelenedik és öregszik el. S mit tesz a kormány vagy a kerület választott képviselője ez ellen? Semmit, ami valóban segítene. Tele a választókerület beígért, de meg nem valósult beruházásokkal, botrányos ügyekkel. Sajnos manapság, ha egy magyar embernek azt mondjuk, ha megkérdi honnan jöttünk, hogy Felső-Szabolcs, akkor csak a negatív, rossz tapasztalatok jutnak az eszébe. Pedig ez a választókerület egy sokkal jobb sorsra érdemes, mondhatni kincseskamrája hazánknak.

Az ország következő kormányának egyik legfontosabb feladata lesz, hogy visszaállítsa Szabolcs megye régi fényét, akár mezőgazdasági, akár ipari szempontból.

Munkahelyeket kell teremteni, tisztességes bérezéssel, hogy az itt élők idehaza, a szülőföldjükön boldogulhassanak.

 

Hogyan lehet elkezdeni a felzárkóztatást?

Legfontosabb feladat a választók tájékoztatása a Fidesz és a kormány valós választókerületi ténykedéséről. Hiszen van itt bőven a háttérben meghúzódva korrupció, problémás alapítványi ügyek, soha el nem készült beruházások. El kell mondani és meg kel mutatni az itt élő embereknek, miért lesz jobb a körzetnek és nekik az ellenzéki győzelem.

Természetesen ez egy nehéz feladat lesz. A legnagyobb kihívást számomra egyértelműen egy volt miniszter legyőzése jelenti, persze addig még az előválasztást is meg kell nyerni. De hiszem, hogy ez sikerülni fog. Nagyon fontos, hogy az elszegényedett, sokszor közmunkás éhbéren dolgoztatott honfitársinknak meg kell mutatnunk, hogy lehet ezt másképpen is csinálni. Lehet úgyis kormányozni és az embereket képviselni, hogy az itt élőknek ne csak a közmunka jusson.

 

Félve kérdezzük, mennyire viselte meg a térséget a koronavírus-járvány?

A térség vendéglátósai nagyon nehéz helyzetbe kerültek, a pandémia alatt a dolgozóik gyakran Nyugat-Magyarországra vagy külföldre mentek dolgozni és sajnos, már nem is szándékoznak visszatérni. Így most például hatalmas a szakács- és felszolgálóhiány a helybéli vendéglátósoknál. Pedig sokan keresik ezzel a kenyerüket, de a hónapokig tartó zárva tartás és a kormány erőtlen, propaganda-szagú segítsége sok vállalkozás sorsát megpecsételte.

Az önkormányzatok nagy részét megviselte a bevételek elvonása és egyre több az elégedetlen polgármester. Ezt nap, mint nap tapasztalom, de sajnos nyíltan nem mernek szembe szállni a Fidesszel, mert félnek a következményektől. Olyan, mint ha az 1950-es években élnénk.

Az egészségügy az elmúlt nagyon nehéz hónapokban országszerte az összeomlás szélén állt. Csupán az orvosok, ápolók és a többi egészségügyi dolgozó áldozatos munkája és kitartása volt az, ami megmentett minket a teljes összeomlástól. Persze ezt látták az emberek, hiába hazudták nap, mint nap a közmédiában, hogy európai szintű egészségügyünk a legjobb a környező országok közül. Az emberek féltek és most is félnek, és ezen az sem segít, hogy a kisvárdai körzet kórházát az állam a Görögkatolikus Egyháznak ajándékozta. Sajnos alapos a gyanú, hogy folyamatban van az alapítványi üzemeltetésbe történő átjátszása és ez aggodalommal tölti el az embereket.

 

Milyen szerepet vállalna a kormányváltás utáni újjáépítésben?

A legfontosabb feladatok az elszámoltatás és a törvényes rend visszaállítása, hiszen az emberek erre már 30 éve várnak hiába. Valódi rendszerváltás és valódi elszámoltatás kell az embereknek, mert az elmúlt évtizedek alatt oly mértékben rabolták le hazánkat, hogy azt büntetlenül hagyni nem lehet. Természetesen ezt a munkát én is szeretném segíteni, hiszen csak itt a kisvárdai körzetben számtalan olyan projekt, beruházás „jött létre” amely a mai napig ott áll félkészen, és pusztul, de természetesen a sok millió vagy milliárd forint az fel lett véve rá és gyanítom el is lett költve. Ezek mind a magyar és az európai polgárok adóforintjaiból épültek, jöttek létre csak menet közben valaki vagy valaki úgy gondolták, a pénznek jobb helye lesz a zsebükben.

Szeretném, ha minden gazemberségre fény derülne nem csak országosan, de szűkebb hazánkban is, és a felelősségre vonás is megtörténne, úgy, ahogyan annak kell.

Mindenki, aki bűnös, az példás büntetés érdemel. ha politikus az illető, akkor, ha lehet, duplán! Mert aki a nép képviseletére jelentkezett, ezt a munkát vállalta, az példával kell, hogy elől járjon – de nem rossz példával!