Előzetes letartóztatásba helyezték a győri rendőrkapitányt

Előzetes letartóztatásba helyezték a győri rendőrkapitányt

A hivatali bűncselekmények elkövetésével gyanúsított Váczi Attilát korábban bilincsben vitték el az irodájából.

A Győri Törvényszék Katonai Tanácsa elrendelte a szeptember elsején őrizetbe vett győri rendőrkapitány, Váczi Attila letartóztatását – közölte a Blikk megkeresésére az ügyészség.

A főrendőrt még szeptember elsején vették őrizetbe. A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrkapitány ellen. A Blikk-kel az ügyészség azt közölte: A Győri Törvényszék Katonai Tanácsa egyetértve az ügyészség indítványával az őrizetben lévő gyanúsított letartóztatását elrendelte. A nyomozás érdekeire figyelemmel több információ az ügyben jelenleg nem adható.

A főrendőr ügyében a Győri Törvényszék titkosított eljárásban hozta meg a döntést – tudta meg a 24.hu.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy Váczi előélete nem utal korrupcióra vagy más bűncselekmény elkövetésére. A gyanúsítás tehát még nem jelenti azt, hogy a rendőrkapitány el is követte, amit a terhére rónak. Váczi Attilát 2020-ban idő előtt rendőrezredessé nevezték ki, tehát munkáját felettesei is elismerték. Most a helyettese vette át ideiglenesen a kapitányi széket, Váczi irodáját is az ő jelenlétében kutatták át a nyomozó ügyészek a lap szerint.

A lap úgy tudja, hogy a főrendőrt egy vállalkozó jelenthette fel.

Címlapkép: Váczi Attila rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság új vezetője bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányságon 2015. július 2-án. Jelenleg hivatali bűncselemányek elkövetésének gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van. Fotó: MTI/Krizsán Csaba