Elszaladt, majd a bokrokban rambózott az embercsempész

A szerb embercsempész miután lebukott, 6 utasát hátrahagyva elszaladt és elrejtőzött a bokrokban, de nem volt túl jól felkészült, mert a rendőrök hamar megtalálták.

A Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség járőrei kedden reggel Bácsborsód külterületén, az 5505-ös számú úton ellenőriztek egy személygépjárművet. A sofőr az igazoltatás előtt elszaladt, de a kocsiban ottmaradt 6 külföldi utasa, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni - írja a police.hu.

Az elszaladt gépjárművezető felkutatása miatt terepkutatást indítottak a rendőrök, mely során a helyszín közelében megtalálták a 27 éves szerb sofőrt. Vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - indított eljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A 6 fős csoportot idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök.

A Kelebia, a Hercegszántó és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 57 külföldi határsértővel szemben, akiket hétfőn és kedden Bács-Kiskun megye déli részén ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták és a kíséretükben lévő 1 gyermeket a kirendeltségek erre alkalmas helyiségeiben helyezték el a rendőrök. A határsértők többsége menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.