Elton John fél évszázad után abbahagyta a koncertezést

Elton John fél évszázad után abbahagyta a koncertezést

Turnéja utolsó állomásán egy hatalmas búcsúkoncertet adott Stockholmban.

A több mint 50 évig aktív Elton John befejezte a koncertezést, miután szombaton Stockholmban elköszönt a rajongóitól - adta hírül az Independent. A svéd fővárosban utolsó koncertjét megtartó brit énekes és zeneszerző úgy fogalmazott:

„Nem ülnék itt, ha ti nem lennétek, akik megvásároltátok a lemezeket, a CD-ket. A fejemben, a szívemben és a lelkemben itt maradtok.”

Sir Elton John a Tele2 Arénában már a búcsúkoncert előtt bejelentette, hogy ez lesz az utolsó, s emiatt muszáj lesz a turnéja zárásakor egy remek bulit csinálni.

A Golden Globe-, kétszeres Oscar- és hatszoros Grammy-díjas zenész 1970-ben indult először turnéra, összesen 80 országban lépett fel, és 4000 koncertet adott.

A 76 éves előadó három alkalommal is átöltözött a maratoni, két és fél órás koncertje alatt, és 23 slágerét adta elő közönségének.

Saját bevallása szerint Elton John azért hagyja abba a turnézást, mert több időt szeretne a családjával, a fiaival együtt tölteni a továbbiakban.

(Címlapkép: Elton John angol dalszerző, énekes a 92. Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én. MTI/EPA/Etienne Laurent)