Élve elégették a jordániai pilótát

Az IÁ korábban azzal fenyegetőzött, végez a pilótával, ha a jordániai kormány nem enged szabadon egy halálra ítélt dzsihadistát.

A felvételek valódiságát független források egyelőre nem tudták megerősíteni.  A jordániai pilótát tavaly december 24-én fogták el a szélsőségesek Szíriában, miután lezuhant F-16-os vadászgépe. A pilóta Szíriában az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció tagjaként támadást hajtott végre az IÁ hadállásai ellen. Az IÁ korábban azzal fenyegetőzött, végez a pilótával, ha a jordániai kormány nem enged szabadon egy halálra ítélt, bebörtönzött iraki dzsihadistát.

Jordánia megerősítette a pilóta megölését

Az ammáni kormány megerősítette, hogy az Iszlám Állam (IÁ) végzett azzal a jordániai pilótával, akit még decemberben ejtett foglyul - jelentette a jordániai állami tévé kedden. Nem sokkal korábban a dzsihadista szervezet az interneten közzétett egy videofelvételt, amely állítása szerint a pilóta élve elégetését ábrázolja. A tévé jelentése szerint a pilótát még január 3-án ölték meg a szélsőségesek. A fegyveres erők vezetője tájékoztatta a 26 éves főhadnagy családját a pilóta haláláról - közölték hozzátartozók a Reuters hírügynökséggel.

A pilótát december 24-én fogta el az IÁ Szíriában, miután lezuhant F-16-os vadászgépe. A pilóta a nemzetközi terrorellenes koalíció tagjaként támadást hajtott végre az IÁ hadállásai ellen.

A Videó megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk! 18+