Belebukott az EMMI az ÁNTSZ átalakításába

Újabb gyöngyszemet produkált a magyar egészségügy

Egy verőcei édesapa adott hangot felháborodottságának, amiért három hónapos kislánya nem kaphatta meg a védőoltását, mert az ÁNTSZ nem küldött újabb szállítmányt a Pest megyei településre. A gyerekorvos arra kérte a férfit, hogy egy hét múlva telefonáljon rá, ugyanis nem tudni mennyit késik a következő szállítmány."Ez jelenleg a helyzet az ország legfejlettebb régiójában, Közép-Magyarországon.

A minisztériumban dolgozó forrásunktól megtudtuk azt is, nem egyedi esetről van szó, folyamatosan akadozik az ellátás, az intézmény pedig köztartozást is felhalmozott.

Lukács László György és Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselői közleményt adtak ki az ügyben:

 

Az egészségügyi intézmények 2016-ban indított indokolatlan és koncepció nélküli egybeolvasztásának eredménye a teljes káosz lett. A kormány által világszínvonalúnak beállított egészségügyünkben olyan helyzet alakult ki, ami sok esetben veszélyezteti a biztonságos betegellátást. Nemcsak csökkenő üzemmódban működő kórházakkal és osztályokkal kell számolniuk a betegeknek, hanem úgy tűnik, a háttérintézmények egybeolvasztása miatt már a gyermekkori védőoltások ellátásban is zavar lehet.

Ez a szétzilálás súlyosan veszélyeztetheti a legvédtelenebbeket: a gyermekeket. Ideje gyorsan tisztáznia Szentes Tamásnak, hogy van-e a gyermekeket veszélyeztető oltáshiány az ország egyes területein, már ha egyáltalán az átalakítások utáni bürokratikus útvesztőben készült ilyen felmérés. A Balog Zoltán által vezetett EMMI az ÁNTSZ átalakításával kapcsolatosan is megbukott.

A Jobbik a Fidesz által öncélúan és szakmai koncepció nélkül szétvert egészségügyi igazgatási intézményeket vissza fogja állítani a békebeli állapotára. Vissza fogja adni a szakemberek hatásköreit, hogy a legjobb szakmai munkát végezhessék. A Jobbik nem az egészségügy és az egészségügyi háttérintézmények gyengítésében, hanem megerősítésében hisz, mert tudja, hogy csak velük közösen sikerülhet kirángatni az egészségügyet a Fidesz által ásott sírgödréből.