Intelligens épületgépészeti megoldások: teljesítmény és technológia (x)

Intelligens épületgépészeti megoldások: teljesítmény és technológia (x)

A nagy teljesítményű, energiatakarékos, optimalizált épületek már nem a jövő, hanem a ma elvárásai, amelyek az intelligens épületgépészeti megoldások által biztosítják a kívánt teljesítményt.

Innovatív, energiahatékony építészeti és épületgépészeti megoldások révén nemcsak az új építésű otthonok, hanem a meglévő lakóingatlanok felújításával is növelhető a komfort, biztonságossá tehetők a beruházások. A klímaváltozás égető problémája csakis környezettudatos hozzáállással lassítható, ami részben a fenntartható energiák hasznosításával, részben hatékony építészeti, épületgépészeti megoldásokkal érhető el.

Energiahatékonyság és fenntarthatóság

A háztartások a legnagyobb energiafogyasztók közé tartoznak, ezért a lakóépületek energiafogyasztásának redukálása, az energiahatékonysági felújítások kulcsfontosságúak.

Az intelligens otthonok követelményeinek való megfeleltetés már a tervezés fázisában kezdődik, és a kivitelezés során, különböző épületgépészeti megoldások révén teljesedik ki. A jövő otthonait, munkahelyeit a fenntarthatóság jegyében a közművektől függetlenítve, a zöldenergiák felhasználásával biztonságosan kell oly módon megvalósítani, hogy alacsonyabb fenntartási költségek mellett a lehető legnagyobb hatásfokot érjük el.

Energiafüggetlenség biztonságosan

Az energia kulcskérdés a fenntartható jövő szempontjából. A korlátlanul és mindenki számára rendelkezésre álló zöldenergiákkal, mint a nap-, víz-, szélenergiák elektromos áram állítható elő, ezért ez a jövő energiahordozója. Nagy előnyük, hogy előállításuk károsanyag-kibocsátással nem jár.

A korszerű megoldások révén ma már egy családi ház komplett energiaellátása (áram, fűtés, használati meleg víz) megoldható az energiaszolgáltatóktól függetlenül. Az energiafüggetlenség azonban nemcsak cél, hanem eszköz is a jövő otthonainak tervezésénél.

Az állami támogatások révén is egyre több lakóingatlan él a napenergia hasznosításának módjával nemcsak az áramellátás terén, hanem a fűtéskorszerűsítés, használati melegvíz-ellátás esetében is. A STIEBEL ELTRON pufferei és melegvíz-tárolói biztosítják, hogy a megújuló energiaforrásokkal előállított hő és meleg víz akkor álljon rendelkezésére, amikor arra Önnek szüksége van.

Modern épületgépészeti megoldások a jövőért

A jövő kialakítása a mi kezünkben van. Ezt ismerték fel az innovatív épületgépészeti gyártók, akik takarékos és korszerű megoldásaik révén energiahatékony és környezetkímélő otthonok kialakítását teszik lehetővé, szem előtt tartva a kényelem növelését.

Nemcsak a fűtés, használati melegvíz-ellátás, hanem a szellőztetés, klimatizálás (hűtés) is megoldható a legkorszerűbb hőszivattyús rendszerek segítségével mind az új építésű, mind a már meglévő, felújításra szoruló épületek esetében.