Ennyire abszurd is csak egy tel-avivi homoszexuális felvonulás lehet

Tel-Avivban kéz a kézben felvonultak a homoszexuálisok a „szélsőjobboldaliakkal” karöltve, a „buzeránsok” egy része bojkottálta az egészet.

Mintegy kétszázezren vettek részt Tel-Avivban a Közel-Kelet legnagyobb büszkeség napi rendezvényein, amelyeket idén 18. alkalommal rendeztek meg – jelentette az izraeli közszolgálati rádió nyomán az MTI. Ugyanakkor egy queer, más szóval egy buzeráns arab által alapított Pinkwatching Izrael bojkottálta a felvonulást, mert a zsidó állam megsérti az emberi jogokat a palesztinokkal szemben. A bojkottmozgalom úgy véli, hogy Izrael aljas módon egyszerű propaganda célokra használja fel az LMBTQ-közösség legjelesebb eseményét.

A magyar hírügynökség megemlíti, hogy atömeg annak ellenére lett ilyen nagy, hogy az időjárás egyébként nem kedvezett a büszkeség napjának: a városban 33 fokos melegben, tűző napon meneteltek a melegek, és a velük szolidáris heteroszexuálisok. Az évente megtartott menet mára valóságos népünnepéllyé nőtte ki magát Tel-Avivban. Idén harmincezer külföldi vendéggel közösen

a szabadság és a másság elfogadásának értékeit dicsőítik az izraeliek.

Egy friss közvélemény-kutatás adatai szerint az izraeli zsidó lakosság toleranciája jelentősen megnőtt az utóbbi időkben a melegekkel kapcsolatban. Például a megkérdezettek hetvenhat százaléka támogatja az egyneműek házasságának lehetővé tételét, míg tavaly szeptemberben egy hasonló felmérésben csak hatvannégy százalék állt ki mellettük.

Maga a polgármester, Ron Huldai köszöntötte a felvonulást. A jobboldali kormányzó Likud párt első nyíltan homoszexuális képviselőjét, Amir Ohanát a felvonulás előtt megfenyegették,  ezért a Kneszet biztonsági őrt rendelt mellé, aki vele együtt vett részt az felvonuláson. Mellette menetelt többek közt a Likud szélsőségesebb – héja – szárnyához tartozó Miri Regev kulturális és sportminiszter asszony is.

A ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja beszámolt arról, hogy közösen vonult fel egy egész tartalékos tüzér zászlóalj is, amelynek tagjai így kívánták kifejezni szolidaritásukat egy homoszexuális társukkal, akivel együtt harcoltak a második libanoni háborúban és a két évvel ezelőtti (palesztinok elleni) Erős Szikla hadműveletben.

Érdekesség, hogy a Pinkwatching Izrael nevű kezdeményezés amit egy queer arab alapított, de zsidó tagokkal is rendelkezik a Tel-Aviv Pride bojkottjára hívott fel.

Queer

Queer A queer fogalom megfeleltethető a magyar buzi fogalomnak, amely pejoratív elnevezést tudatosan választva a jelentés közösségi felvállalása által az LMBT+ mozgalom provokálja a társadalmi nyilvánosságot, illetve a fogalom eredeti jelentésbázisát tágítja. Eredeti jelentése miatt azonban egyes emberek számára mind a mai napig bántó lehet. Forrás >>>

Az emberjogi mozgalom szerint Izrael fővárásától egy órára van Gáza, ami a bolygó legnagyobb szabadtéri börtöne épület egy lopott földön. A homoszexuális katonák napi szinten palesztinokat gyilkolnak, a felvonuláson felszolgált bort a Golán-fennsíkon illegálisan létesített telepek állítják elő.

Tehát, miért vagy büszke Tel-Aviv?

– teszi fel a kérdést a bojkott kezdeményezés, mely szerint a település büszke lehet a pezsgő éjszakai életére, a homoszexuális férfiakra, a gyönyörű strandokra, de eközben Izraelben nagy az illegális foglalkoztatás, az állam korlátozza a palesztinok mozgását, csak mert palesztinok. A bojkottfelhívás szerint Izrael azért támogatja négy millió dollárral a rendezvényt, hogy elmondhassa tiszteletben tartja a homoszexuálisok jogait, de eközben

Izrael nem tartja tiszteletben az emberi jogokat.

A Pinkwatching Izrael szerint nincs mire büszke lenni egy háborús zónában, nincs értelme ünnepelni a homoszexuális jogokat, amikor azok nem illetnek meg minden embert és csupán a zsidó állam turistacsalogató propagandagépezetetének az eszközei.