Hét körzetben még nem dőlt el a választás

Hét körzetben még nem dőlt el a választás

A magas feldolgozottság ellenére több olyan választókörzet is van, ahol csak néhány szavazat jelenti a különbséget a Fidesz és az ellenzék jelöltje között, így még bárki megnyerheti a körzetet.

Baranya 01.

A Pécs központú Baranya megye 1-es számú választókörzetében 98 százalékos feldolgozottság mellett az ellenzék jelöltje Mellár Tamás 255 szavazattal előzi meg a Fidesz-KDNP jelöltjét, Kővári Jánost. Viszont a külképviseletekről és az átjelentkezőktől érkező, több mint 3 ezer szavazatot csak április 9-én számolják majd le.

Négy évvel korábban a kormánypárt jelöltje, Csizi Péter csak a szavazatok 36 százalékát tudta megszerezni.

Nemzeti Választási Iroda

Borsod-Abaúj-Zemplén 02.

A Miskolc központú körzetben a kormánypárti Kiss János 1030 szavazattal vezet. Az ellenzéki Varga László azonban még reménykedhet, ugyanis a tegnap esti exit pollok szerint a külképviseleteken szavazó magyarok körében jóval nagyobb az ellenzék támogatottsága, így nem lefutott még a verseny, hiszen 2300 szavazatot várnak még a körzetbe.

Varga négy éve is elindult a körzetben, de akkor 4 ezer szavazattal maradt alul a kormánypárti képviselőtől, Hubay Györgytől.

Nemzeti Választási Iroda

Budapest 12.

Kereken ezer szavazattal vezet Budapest 12-es körzetében  Barkóczi Balázs a kormánypárti Pintér Gábor előtt. Ez az előny magabiztosnak tűnik, de még több mint 2500 szavazat várható a körzetben, így nem dőlt még el teljesen a verseny ebben a körzetben sem.

Négy éve a DK-s Hajdu László a részben megvalósult összefogás mellett győzte le a fideszes László Tamást.

Nemzeti Választási Iroda

Budapest 13.

Budapest 13-as választókerületében a jelenlegi képviselőjelölt, a fideszes Szatmáry Kristóf összesen 38 szavazattal vezet az ellenzéki Vajda Zoltán előtt, 98 százalékos feldolgozottságnál. Akárcsak Baranyában, itt is közel 3 ezer szavazatot várnak még az átjelentkezőktől és a külképviseletekről.

Szatmáry 2018-ban 42 százalékkal nyert, jelenleg azonban 45,06 százalékon áll.

Nemzeti Választási Iroda

Budapest 14.

A másik fideszes budapesti siker sem biztos még, bár jóval biztosabbnak tűnik, mivel majdnem 99 százalékos feldolgozottság mellett 761 szavazattal vezet Dunai Mónika az ellenzéki Szilágyi György előtt. Itt alig több mint 2300 a fennmaradó maximális szavazatszám.

Négy évvel ezelőtt is Dunai nyerte meg a körzetet, de akkor az ellenzéki szavazatok elaprózódásának számlájára írták a vereséget.

Nemzeti Választási Iroda

Budapest 15.

Kunhalmi Ágnes Budapest 15-ös választókörzetében 449 vokssal kapott többet a kormánypárti Lévai István Zoltánnál, szintén több mint 98 százalékos feldolgozottság mellett. Ahogy más körzetekben is, itt is várnak még szavazatokat, összesen közel 2800-at.

Ebben a körzetben a Fidesz négy éve nem érte el a 40 százalékot, most viszont majdnem 44 százalékon áll.

Nemzeti Választási Iroda

Fejér 04.

A dunaújvárosi székhelyű Fejér megyei körzetben, közel 99 százalékos feldolgozottságnál 1549 szavazattal vezet a fideszes Mészáros Lajos. Az ellenzéki Kálló Gergelynek azonban még maradt matematikai esélye, ugyanis még 2039 a fennmaradó maximális szavazatszám.

A kormánypárti Mészáros most úgy áll 45 százalék felett, hogy 4 évvel korábban a 40 százalékot sem érte el.

Nemzeti Választási Iroda