És azt tudták, hogy a nácizmus útjára léptünk és náci szobrokat állítunk?

A pénteken az Observerben megjelent interjúban Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője Magyarországot emelte ki, mint az antiszemitizmus szempontjából legaggasztóbb európai országot. Lauder már a tavalyi auschwitzi látogatása során megjegyezte, hogy az európai közhangulat egyre inkább kezd hasonlítani az 1933-as évekéhez - tudósított az interjúról a Mandiner.
 
A riporter kérdésére ezúttal elmondta, hogy Magyarország a legbántóbb, mivel
„van neonáci pártjuk, a Jobbik, szobrokat állítanak Horthynak, aki náci volt, és úgy változtatták meg az alkotmány szövegezését, hogy kikerül belőle a holokauszt szó”.

Egy kis Putyin dícséret is belefért

Az egykori kaszinóbefektető szerint Vlagyimír Putyin "nagyon okos. Mindent megtesz, amit tud, hogy Oroszország újra hatalmas legyen. Putyin valódi patriótája a hazájának, igazi vezető."

Palesztinával és a közel-keleti helyzettel kapcsolatban viszont annyi ostobaságot sikerült összehordania, aminek kapcsán teljes joggal lehetne felterjeszteni Dániel Péter díjra:

Jártam a legtöbb arab országban. Legtöbbjük tart Irántól, USA-ellenes és úgy érzik, az USA cserbenhagyja őket. Szövetségest keresnek, és Izrael felé fordulnak. Itt az ideje egy kétállamos megoldásnak. Tudom, hogy Abdel Fattah el-Sisi, Egyiptom elnöke, akivel tárgyaltam néhányszor, erősen hisz abban, hogy ezt kell tenni. Azt hiszem, meg lettek hívva a felek, hogy találkozzanak Egyiptomban.”