Esik a hó! <3

Esiiiik a hó - sikít fel a kisgyermek örömében az óvoda felé menet, esiiik a hó - posztolja azonnal a gyermekded lélek a Facebookon. A Coelho-idézetek pontos és összetett útmutatásai alapján élők talán még egy gőzölgő kávé mellett egy, a nem létező havazást vizslató lányt is posztolnak, miszerint itt az ideje az élet értelmének megkeresésére - csak aztán nehogy megtalálják, mert akkor rögtön célja lenne az egész nyavajának. A pesszimistább csak mormog maga elé, hogy megint ronggyá fog ázni, a realista rájön, hogy évek óta nem tudja, hol hagyta a hólapátot, a lusta, hogy kedve sincs megkeresni,  a régenmindenjobbvolt téridőt meghajlító nosztalgia-koordinátarendszerbe zártak pedig visszaemlékeznek a '84-es nagy hóra, miszerint "azok voltak csak a nagy idők, még voltak igazi hók" - teszi hozzá gyorsan utastársam a tök üres buszon, én pedig nem akarom kijavítani, hogy igazából havak.

Lépjünk is túl. Mivel Magyarországon vagyunk, az első szilárd(abb) csapadékféleség alkalmával leáll minden, az autók lépésben araszolnak a néha földet érő havas esőcseppeket kerülgetve, persze nyári gumin, mert a hülye Béla még mindig nem volt képes elvinni azt a rohadt szervizbe, nem baj, majd februárban. Szerencsére ma még van Balázsmorningshow a kerrádió 1-en, meg Bochkor is a 2-esen, nevethetünk ugyanazokon a poénokon, amelyeken évek óta eddig sem nevettünk, araszolhatunk kedvünkre a céges kocsiban, persze egyedül ülve benne, mélázva azon, vajon miért van dugó a városban minden rohadt nap.

Nyilván a busz is késik, miért ne tenné, buszsáv nincsen, kell a hely az autóban ücsörgőnek, de lehet, hogy csak sunyin kihagytak egy járatot, kapja be a BKV/Volán, vagy a sofőr, valamelyik jó lesz, jól osszátok be. Egy szóval, minden rendben, így közlekedünk mi novemberben. Is.

Ebbe a meghitt, hétköznapi borongós szerdába rondít bele a MÁV, amely - most kapaszkodjanak bele a metrón/buszon/villamoson/vonaton a táskáját épp az ön veséjébe begyömöszölő kedves utastársba: az ítéletidő ellenére nemzetünk vasúttársasága nemcsak, hogy nem omlott össze, de hajszálpontosan tartja a menetrendjét. Na jó, azért a brassói gyors rendesen elúszott valahol Szolnok környékén.