Igen! Észak-Koreának van humorérzéke!

:DDDDDDDD

A KCNA a múlt héten írt arról, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a dél-koreai Nemzeti Hírszerzési Szolgálat (NIS) "biokémiai fegyverrel" meg akarta ölni a Koreai NDK "legfelsőbb vezetését", vagyis Kimet.

A phenjani hírügynökség már csütörtökön az összeesküvésben részt vevő "terroristák" kiadatásának szükségességéről írt, de akkor még senkit sem azonosított név szerint. Pénteken viszont a KCNA az észak-koreai Központi Ügyészi Hivatal tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy Li Bjung Ho, a NIS vezetője egyike azoknak, akik kitervelték a Kim elleni állítólagos merényletkísérletet. Lin kívül Phenjan még két dél-koreai ügynök és egy kínai állampolgár felelősségre vonását sürgeti.

"Felszólítjuk a hatóságokat, hogy kutassák fel, vegyék őrizetbe és adják át a KNDK-nak ennek a rettenetes, államilag jóváhagyott bűncselekménynek a kitervelőit, cinkosaikat és követőiket"

- áll a KCNA által ismertetett ügyészi közleményben, amit nehéz röhögés nélkül kezelni.

A phenjani állambiztonsági minisztérium szerint az április 15-én tartott állami ünnepségen akarták meggyilkolni az ország vezetőjét, de a merényletkísérletet sikerült meghiúsítani. A NIS már korábban "alaptalannak" minősítette Észak-Korea Kim elleni összeesküvésről szóló vádjait. A CIA és a Fehér Ház nem is reagált a vádakra.

Li Bjung Ho egyébként hamarosan távozik a NIS éléről, mert a héten megválasztott új dél-koreai elnök mást bízott meg a hírszerzés irányításával.

Csak nehogy úgy járjon, mint Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kegyvesztett mostohafive, Kim Dzsong Nam, akit észak-koreai ügynökök a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtér kellős közepén öltek meg némi arcába nyomott idegméreggel februárban.