Több mint ötmillió forintot fizetett ki az esztergomi kórház egy betegliftre, ami nem készült el

Több mint ötmillió forintot fizetett ki az esztergomi kórház egy betegliftre, ami nem készült el

"Az Esztergomi Járási Ügyészség a jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az esztergomi kórház által részére betegfelvonó beszerzésére átutalt több, mint öt és félmillió forintot saját megélhetésére fordított" - olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a férfi arra vállalkozott, hogy az esztergomi kórház részére betegszállító felvonót szerez- és épít be. Az intézmény a vállalkozói díj felét, közel 5,7 millió forintot átutalt a gazdasági társaság bankszámlájára, de a vádlott által képviselt kft. bele sem kezdett a munkálatokba, és nem reagált a kórháztól érkező megkeresésekre.

A vádlott az összeget a bankszámláról több részletben felvette és a megélhetésére fordította. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, a vádlott elismerte, hogy felélte a sértett által átutalt összeget. A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a sértettnek okozott kárt térítse meg.