Európa nem enged? - Megrekedtek a szabadkereskedelmi tárgyalások Washingtonnal

Gyakorlatilag megrekedtek a TTIP szabadkereskedelmi tárgyalások az Egyesült Államok és az Európai Unió között.

"A tárgyalások de facto meghiúsultak, mivel mi európaiak nem akarjuk magunkat alávetni az amerikai követeléseknek" - jelentette ki Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter vasárnap a ZDF tévécsatornának adott interjúban, amelynek szövege a Reuters hírügynökség birtokába került. A frontok mozdulatlanná merevedtek - tette hozzá.

A TTIP szabadkereskedelmi tárgyalások három éve folynak az Egyesült Államok és az Európai Unió között és mindkét fél 2016-ban remélte lezárni azt a számos, például mezőgazdasági témában fennálló nézetkülönbségek ellenére is.

A szabadkereskedelemi egyezmény az egész európai autóipar és mezőgazdaság tönkretételét eredményezheti. Ha ez megtörténne, az rendkívül súlyosan érintené hazánkat.

Közös siker!

Az Alfahír folyamatosan beszámolt arról a széles, határokon átívelő civil ellenállásról, amely a TTIP-et kísérte, és hazánkban egyedüli sajtóorgánumként hívta fel arra a figyelmet, hogy a magyar állampolgárok is fejezzék ki aláírásukkal nem tetszésüket az egyezménnyel kapcsolatban. Így ez Olvasóink és lapunk közös sikere is egyben.



Márcsak a CETA-t kell valahogy megállítani, amelyről már ősszel dönthet a magyar törvényhozás.