Gyöngyösi: Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból

Gyöngyösi: Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció szerdai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását –jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Gyöngyösi Márton, európai parlamenti képviselő, illetve a Jobbik elnökhelyettese Facebbok-posztjában minderre úgy reagált:

Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból.

A jobbikos politikus felidézte, amikor 2019-ben a Jobbik azt mondta, az európai választás tétje az, hogy Orbán kilépteti-e Magyarországot az Európai Unióból (EU), sokan legyintettek. Ma azonban azt látjuk, hogy a Fidesznek távoznia kell az EPP-ből, mert – mint fogalmaz Gyöngyösi – sorozatosan megy szembe minden európai értékkel.

Nem tiszteli a demokráciát, manipulálni próbálja a választásokat, semmibe veszi az embereket és gyalázza Európát. Sajnos az elmúlt két évben Magyarország öles léptekkel indult el kifelé az Unióból és közeledett az ázsiai diktatúrák világához. A Fidesz távozása az EPP-ből jól mutatja Orbán Viktor értékválasztását: neki nem számít, hogy az évszázad legnagyobb válsága idején a legtekintélyesebb pártcsalád tagjaként tárgyalhasson. Nem számít neki Magyarország érdeke, és a magyar emberek jóléte sem. Neki az számít, hogy senki se merészeljen kritikát megfogalmazni diktatórikus törekvéseivel szemben

– vélekedik Gyöngyösi.

A politikus úgy értékeli, a mai nap Orbán Viktor gigantikus bukásának napja, hiszen meglátása szerint végleg elvesztette minden esélyét arra, hogy az európai politika meghatározó embere legyen.

Most sértődötten alighanem ismét szélsőséges, Európa-ellenes barátaihoz és keleti diktátor cimboráihoz fordul majd. Mi, magyarok azonban nem szeretnénk ezen az úton vele tartani. Mi nem szeretnénk elhagyni az Európai Uniót

– hangsúlyozta Gyöngyösi.

A jobbikos politikus ugyanakkor reméli, a szerdai eset után az EPP is levonja majd a megfelelő következtetéseket: azt, hogy aki nem tartja tiszteletben közös értékeinket, nem fog tartózkodni az újabb és újabb vörös vonalak átlépésétől sem. Végső soron pedig egész Európát gyengíti.