Fidesz: aki csatlakozna az Európai Ügyészséghez, az nem a nemzet érdekét képviseli

Brüsszel zsoldosai!

A kormánypárt szerint:

Az ellenzék most sem a nemzeti érdekeket képviseli, hanem Brüsszelét. Brüsszel nemcsak a bevándorláspolitikában, a határvédelemben, hanem más területeken is  nemzeti hatásköröket akar megszüntetni és még több hatalmat akar magának. Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, mert ez a kérdés nemzeti hatáskör, amelybe bármilyen brüsszeli beavatkozás a  nemzeti szuverenitást sérti. 

"Sikertörténet": a Fidesz szerint Ön fizessen Tiborczék helyett

A Jobbik két előterjesztéssel is élt az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának hétfői ülésén. A legerősebb ellenzéki párt egyrészt azt szerette volna elérni, hogy a törvényhozás szabályozza az európai uniós források jogtalan igénybevétele és felhasználása miatt keletkezett visszafizetési kötelezettség módját, és egyeztessen a visszafizetés ütemezéséről, emellett az OLAF-jelentésekben megnevezett "gazdasági szereplők" közvetlenül a magyar költségvetésbe fizessék be a jogosulatlanul igénybe vett eurómilliókat (Lex Tiborcz).

Az Európai Ügyészség hatásköre kizárólag az uniós forrásokra terjedne ki, így kissé érthetetlen - vagy épp nagyon is érthető - a Fidesz félelme.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)