Díjat kapott a Mészáros-esküvőt védő cég, aminek vezetőit nemrég letartóztatták

Díjat kapott a Mészáros-esküvőt védő cég, aminek vezetőit nemrég letartóztatták

Egy ügyészségi közlemény szerint 800 millió forint kárt okozhatott a költségvetésnek az Eurovéd Security Zrt. vezetői, akiket emiatt előzetes letartóztatásba helyeztek. Ennek ellenére Fejér megyében, egy fideszes képviselő jelenlétében ismerték el a biztonsági cég „példamutató helytállását a lakosság szolgálatában”.

Előző hét pénteken tartották a Fejér megyei megyenapot, amely ünnepségen – a választások közelségére tekintettel – részt vett a helyi fideszes országgyűlési képviselő, Vargha Tamás is. A 444 kiszúrta a Feol tudósításában, hogy az ünnepségen díjakat is adtak át, így többek között az Eurovéd Security Zrt. is egy Salamon Lajos díjjal térhetett haza.

Ezt a díjat azok kapják meg, „akik a megye közrendje, köz-, és vagyonbiztonsága, katasztrófaelhárítás érdekében hosszú ideje kimagasló szakmai tevékenységet folytattak, valamint a lakosság szolgálatában példamutató helytállást tanúsítottak”.

Bár készült felvétel a díjátadóról, de az nem derül ki abból, hogy ki vette át az Eurovéd nevében a díjat. Ez a kérdés azért érdekes, mert a Magyar Hang szerint az Eurovéd Security Zrt. nevű biztonsági cég lehetett az egyik vállalat, amelynek a felcsúti és bicskei illetőségű vezetőihez az ügyészség egy cégneveket nem említő közleménye szerint a NAV és más hatóságok március elején kiszálltak. A biztonsági cég cégtulajdonosát, az ügyvezetőt, valamint még egy embert helyeztek előzetes letartóztatásba de nem jogerősen. A lap úgy tudja, hogy a vezetők lakásán 500 millió forint készpénzt foglaltak le.

Az ügyészségi közlemény szerint 800 millió forint kárt okozhattak a költségvetésnek.

Az Eurovéd már korábbról is ismerős lehet sokak számára, hiszen ők ügyeltek a biztonságra Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjén, sőt ez a cég volt az is, aki a Mészáros-Várkonyi házaspár birtokán egy 800 kilós páncélszekrényt helyezett el. A 24.hu cikkéből pedig az is kiderült, hogy ők vigyáznak a felcsúti stadionra, Mészáros tihanyi nyaralójára, valamint a Mészáros-cégekhez tartozó szállodákra, irodaházakra.

Az Alfahír is találta már magát szemben az Eurovéd Security Zrt.-vel, amikor Hatvanpusztáról tudósítottunk, ahol napra pontosan két hónappal az országgyűlési választások előtt sajtótájékoztatót akart tartani az egységes ellenzék az Orbán-birtok előtt. A sajtótájékoztató közben a biztonsági cég stratégiája az volt, hogy három autóval cikáztak a biztonsági cég emberei, hol elidőzve a bejárat előtt, hol a sarat ráfröcskölve az éppen nyilatkozó politikusra. Ez addig folytatódott, amíg két Eurovéd matricás autó össze is koccant.

Biztonsági őrök próbálták megakadályozni az ellenzéki sajtótájékoztatót az Orbán-birtoknál

Hatvanpuszta. Napra pontosan két hónappal az országgyűlési választások előtt egy sáros, keskeny földúton sétáltak fel ellenzéki politikusok az Orbán család majorságának bejáratáig. Az út baloldalától három-négy lépésnyire egy tábla figyelmeztet, magánterület, a képzeletbeli vonalon sorakoztak fel az Egységben Magyarországért politikusai, háttérben a birtokon zajló építkezéssel.

Úgy beszélik, hogy az Eurovédnél az őrző-védő munka mellett minden irányba terjeszkednek: próbálnak – nem is eredménytelenül – belépni minél több biztonsági részpiacra. Az évről évre növekvő forgalom a cég beszámolóiból is látszik, a 2015-ös 268 millió forinthoz képest a vállalkozás tavalyra egymilliárd forintot is meghaladó árbevételt ért el, bár elhanyagolható nyereség mellett. Tavaly takarítási főtevékenységgel egy újabb, Eurovéd Security Group Zrt. nevű céget jegyzett be a tulajdonos Talics – írta tavaly nyáron a biztonsági cégről az Átlátszó.

A Magyar Hang felkeresésére válaszul az Eurovéd Security Zrt. nem cáfolta, hogy az ügyészségi közleményben említett cégek egyike az Eurovéd volna.

Ezek után sovány vigasz lehet az előzetesben ülő cégvezetőknek, hogy Fejér megyében, Vargha Tamás képviselő jelenlétében elismerték a biztonsági cég „példamutató helytállását a lakosság szolgálatában”.