Ezekről tárgyalt Putyin és Erdogan

Török Áramlat, törökországi orosz atomerőmű, a kétoldalú kapcsolatok és persze Ukrajna.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy Putyin tájékoztatni fogja Alekszej Millert, a Gazprom energiavállalat elnökét bakui tárgyalásainak eredményeiről, majd Miller szakértői szinten folytatja a projekt megvitatását. Részleteket nem árult el a szóvivő.
 
A Török Áramlat gázvezetéken át Oroszország a tervek szerint 2016 végétől évente 63 milliárd köbméter földgázt juttat Törökországba a Fekete-tengeren keresztül. Az orosz földgáz onnan jutna el - Ukrajna megkerülésével - Görögországon át Délkelet-Európába.
 
Erdogan a törökországi belpolitikai helyzetről, a választások utáni kormányalakítás távlatairól tájékoztatta Putyint. A kétoldalú kereskedelem jövőjét illetően megegyeztek abban, hogy az áruforgalmat a belátható jövőben 100 milliárd dollárra kell emelni.
 
Putyin Bakuban Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel is tárgyalt, a megbeszéléseket Peszkov "nagyon pozitívnak" minősítette. Az orosz elnök pénteken érkezett Bakuba, ahol részt vett az Európa Játékok ünnepi megnyitóján.