"Ezt a Fidesz építette, és a Jobbik fogja lebontani"

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter "rágalmaira" reagált a jobbikos szóvivő.

A miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján a tapolcai választásról szólva úgy fogalmazott, "nagy a szerelem Simicska és a Jobbik között", erre a megállapításra pedig úgy jutott, hogy a Hír TV-ben szerinte nagyobb kampányt kapott a Jobbik a Fidesznél. Igaz, ez nem túl nehéz, hiszen a Fidesz Simicska miatt bojkottálja a Hír TV-t.
 
Mirkóczki erre vonatkozóan azt írta, "a gátlástalan fideszes miniszter most azzal a Simicska Lajossal hozta összefüggésbe a nemzeti pártot, akivel 25 évig állt szövetségben a Fidesz, tehát nem a Jobbiknak van elszámolni valója a Simicska Lajoshoz kötődő cégek nyertes pályázatairól, hanem a kormánypártnak". 
 
A Jobbik szóvivője szerint Lázár János részéről felháborító és sokat eláruló az a kijelentés, hogy szerinte a Hír Tv, mintha már a Jobbik televíziója lenne. A nemzeti párt már több mint egy évtizede valós súlyánál sokkal kevesebb szereplési lehetőséget kapott ebben a médiumban is, így az elmúlt időszak megnövekedett szereplési száma pusztán korrekció, csupán annyit jelent, hogy a Hír TV-ben legalább elkezdték valós társadalmi támogatottságának megfelelően kezelni a Jobbikot.
 
"A Hír Tv-ben - amit ráadásul a Fidesz kicsinyes bosszúból bojkottál, ami ugyancsak hozzájárult az arányok növekedéséhez - legalább megjelenhetett a tapolcai jobbikos győzelem híre, nem úgy, mint a köztévében, ahol fideszes nyomásra múlt vasárnap óta tiltólistán szerepelt ez az országos jelentőségű siker".
 
Végezetül Mirkóczki Ádám azt írta, "innen is üzenjük Lázár Jánosnak, hogy az oligarchaállamot és a közszolgálati médiumokat lakájmédiává lealacsonyító párturalmat a Fidesz építette ki és a Jobbik-kormány fogja lebontani".