Ezzel a tűzzel játszik Obama

Az orosz parlament képviselője beszél arról, hogy, ha Ukrajna felől éri támadás, akkor azt Moszkva úgy fogja értelmezni, mint a NATO akcióját, és a szövetség tagországait veszi célba.

Ezen a felvételen Jevgenyij Alekszejevics Fjodorov, az orosz parlament képviselője beszél arról, hogy, ha Ukrajna felől éri támadás, akkor azt Moszkva úgy fogja értelmezni, mint a NATO akcióját, és a szövetség tagországait veszi célba. Nem csúzlival - atomrakétákkal.

Jevgenyij Alekszejevics Fjodorov e videó alapján nem szimpatikus ember. Hallgatom őt, és kedvem lenne elküldeni a francba, hogy mégis, hogy képzeli, hogy atomholokauszttal fenyegetőzik? Csak, hát Jevgenyij Alekszejevics Fjodorov az Egységes Oroszország párt képviselője, sőt elnökségi tagja. Ez a párt pedig jelenleg a kormánypárt Moszkvában. Úgyhogy inkább úgy vagyok ezzel, hogy mégis csak jobb lenne, ha Jevgenyij Alekszejevics Fjodorov megnyugodna, hogy senki sem akarja megtámadni a hazáját.

És ezen a ponton már inkább Barack Huszein Obamát ráznám meg alaposan, és megkérdeném: hát eszeteknél vagytok ti? Hát még mindig nem látjátok, hogy ez az átkozott sakkjátszma, amit több, mint egy éve folytattok, nem mattal fog végződni, hanem azzal, hogy valaki felborítja az egész táblát? Vagy pont erre utaztok, éppen ez a cél? Hogy az oroszoknál fogyjon el előbb a cérna, hogy az elhamvasztott városok és elhamvasztott milliók felett majd lehessen mutogatni: íme, az agresszor!

A keserű igazság, viszont az, hogy hiába ordibálnék én akármelyikükkel. Mert ez az egész se Jevgenyij Alekszejevics Fjodorovnak, se Barack Huszein Obamának nem jelent igazi kockázatot. Mindkettejük hazája hatalmas rakétavédelmi rendszerek sűrűn szőtt hálója alatt van. Ha kilövik egymásra az atomtölteteket, máris indulnak az elhárító rakéták a másik oldalról, hogy még idejében felrobbantsák a levegőben a támadó rakétákat.

Ez valahol pont itt félúton fog történni. A fejünk felett hadakoznak, a fejünk felett döntenek, és a fejünk felett lövik majd le egymás atomfegyvereit. Hát, ezért kellene ebből az egész őrületből kimaradni. Ezért kellene minden józan magyar embernek imádkoznia a békéért, ahelyett, hogy a háborús propaganda delíriumában ráznánk az öklünket kelet felé.

Mert ez a játszma nem a mi játszmánk - de a tét a bankban a mi bőrünk. Le kéne már lépni ebből az elcseszett kaszinóból...