Egy 6300 milliárd forintos biznisz az aksigyártás Magyarországon, ezt nem fogja veszni hagyni Orbán

Egy 6300 milliárd forintos biznisz az aksigyártás Magyarországon, ezt nem fogja veszni hagyni Orbán

Sokakban talán még mindig felmerül a kérdés, hogy az Orbán-kormány, illetve a helyi megnyilvánulásai, miért pörgetik ennyire lázasan az akkumulátor-nagyhatalom vízióját, még annak az árán is, hogy egyáltalán nem hallgatják meg a helyben élő magyar állampolgárok véleményét egy-egy, a kertjük tövébe épített gyár kapcsán.

Nos, Fábián Gergely erre a felvetésre adott egy frappáns választ.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért felelős államtitkára részt vett az Európai Akkumulátorszövetség 7. magas szintű ülésén, Brüsszelben, ahol épp "Az európai akkumulátoripar globális vezető szerepének előmozdítása az inflációcsökkentési törvény és más közelmúltbeli kihívások közepette" című vitaanyagról folyt a diskurzus. 

Itt elmondta, hogy a következő években több mint 6.300 milliárd forintnyi fejlesztés érkezhet az ágazatba, így Magyarország a világ 4. legnagyobb akkumulátoripari hatalma lehet Kína, az Egyesült Államok és Németország után. Húszezer új munkahely jöhet létre, gyártási kapacitásunk elérheti a 250 GWh-t, ezzel az európai szükséglet 35 százalékát leszünk képesek kiszolgálni - szögezte le.

Igaz, arra nem tért ki az államtitkár, honnan jön a 6300 milliárd forint és a 20 ezer új munkás...

De a lényeg, a lényeg: ennyi pénzt nem fog veszni hagyni az Orbán-kormány, arra mérget vehetünk.