Feljelentették a most már a magyarokon is gúnyolódó fekete "Facebook-celebet"

Viccesnek találta, hogy egy liszttel teli tállal arcon vágjon egy gyanútlan járókelőt Budapesten, majd gúnyolódott egy sort a "perfekt" magyarokon.

Egy héttel ezelőtt írtunk egy Nieke Ayamba nevű fekete "Facebook-celebről", aki egy videóban bizonyította be nemcsak azt, hogy mennyire nem tiszteli a befogadó Magyarország állampolgárait, hanem azt is, hogy mekkora egy sunyi, gyáva, suttyó alak. Ő volt az, aki rendkívül viccesnek találta azt, hogy egy gyanútlan járókelő asszonyt egy liszttel teli tállal arcon vágjon.

Az hagyján, hogy rohadtul nem volt vicces, és még a saját követői (megj. 18.000 követője van, miért is?!) is kiosztották, mint azt megírtuk, volt pofája még később azon gúnyolódni egy "bocsánatkérő" videóban, hogy

"én nem vagyok perfekt, én tudom, hogy ti magyarok perfekt vagytok (sic!), és mindent jobban csináltok otthon meg minden".

A videóhoz mellékelt szövegében pedig azt is szemrebbenés nélkül leírta, hogy

"nem direkt ontottem liszt a nenire",

közvetlenül ez után a mondat után: "csak egy vicces videot akartam csinalni egy pranket"

Ha még valakinek bírja a gyomra, akkor nézze meg a videót, ugyanis abban még az is látható, ahogy azzal próbálja bizonyítani a megbánását, hogy egy templom melletti hajléktalannak egy szatyornyi ételt visz, és még cigivel is megkínálja, mert "náluk ez így megy".

Hát, köszi! Nálatok lehet, hogy így megy (kétlem), nálunk inkább úgy, hogy mindent megteszek azért, hogy

  • attól kérjek bocsánatot, akit a nyílt utcán bántalmaztam, megszégyenítettem,
  • majd őszintén azoktól is, akiket ez még felháborított,
  • és mielőtt még idézőjelbe teszem a gúny tárgyává tett magyarokat, vagy elfogadom a befogadó ország viselkedési normáit vagy eltakarodok.

Közösség tagja elleni erőszak?

A cikkünk megjelenése után többen megkerestek minket azzal, hogy feljelentették a "Facebook-celebet", akinek így lesz lehetősége a bíróság előtt is bebizonyítania, hogy mennyire gondolta komolyan azt a videót, és mennyire volt véletlen, amit művelt. 

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere a Legfőbb Ügyészséghez fordult, és garázdaság miatt feljelentést tett Nieke Ayamba ellen. Mint írja,

"reméljük, hogy mindenki megfigyeli, hogy ilyen magatartások a liberális szabadságjogok 'élharcosait' és (a nemzetközi tőzsdespekulánsok finanszírozásában lévő) társadalom felforgató szervezeteit (TASZ, Helsinki Bizottság, Eötvös Károly Intézet, NEKI stb.) egyáltalán nem zavarja". 

Hasonlóan járt el Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője is, aki nemcsak garázdaság vétségének gyanúja miatt, de közösség tagjai elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt is feljelentést tett a BRFK-nál. Levelében azt kéri, a hatóságok indítsák meg az eljárást és vonják felelősségre az elkövetőt.