A Fővárosi Törvényszék kimondta, a kormánysajtó hazudott Bíró Lászlóról

A Fővárosi Törvényszék kimondta, a kormánysajtó hazudott Bíró Lászlóról

Még több mint egy hét van a Borsod 6-os időközi országgyűlési választásokig, de már van egy bírósági ítélet arról, hogy a kormánysajtó hazudott az ellenzék képviselőjelöltjéről, Bíró Lászlóról. 

Lapunk is beszámolt arról, hogy a Magyar Nemzet augusztus végén azt írta, hogy Bíró László a Magyar Gárda megyei szóvivője volt, "s ebben a tisztségében olyan, egy közismert szélsőjobboldali portálon is idézett félelemkeltő kijelentéseket tett, mint aki a gárda ellen van, az a haza ellen van". Erről már akkor kiderült, hogy hazugság, hiszen a Hajdú-Bihar megyei szóvivő még csak nem is névrokon, hiszen rövid Í-vel írja a nevét. 

Mindenesetre a Fővárosi Törvényszék ma tárgyalta az ügyet egy helyreigazítási per keretében. Annak ellenére, hogy az idézést a törvényes határidő előtt átvették, a Magyar Nemzet szerkesztősége részéről senki nem jelent meg a tárgyaláson, még a jogi képviselőjük sem. 

Akkorát hazudtak, hogy meg sem próbálták bizonyítani

- fogalmazott lapunk érdeklődésére Bíró László jogi képviselője. Kummer Ákos elmondta azt is, hogy az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt beperelte a HírTV-t is, mivel a kormánysajtó az állította, hogy fegyverrel fenyegette korábbi alkalmazottjait. 

A fideszes képviselő buktatta le a Fidesz hazugságát: 2017-ben is Bíró László gépeivel működtették a csernelyi varrodát

Van az úgy, hogy egy fideszes hazugságot épp egy fideszes országgyűlési képviselő cáfol meg. Ez történt Riz Gáborral is.

A Magyar Nemzetnek a Fővárosi Törvényszék ítélete értelmében helyreigazítást kell közölnie.