Falurombolás: bezárnák az 1500 főnél kisebb települések postáit

Falurombolás: bezárnák az 1500 főnél kisebb települések postáit

A Magyar Posta nagyjából egy hónapja levélben kereste meg az 1500 lakosúnál kisebb önkormányzatokat, hogy vegyék át a helyi posták üzemeltetését – értesült a 24.hu.

A portál szerint az állami cég azt is kilátásba helyezte, hogy ha ez nem történik meg, akkor bezárják a postahivatalt. Május 1-jétől zárhatják be az 1500 fő alatti településeken a postákat, és erről maguk az érintett kisposták dolgozói sem tudnak még. - tudta meg a 24.hu.

Információik szerint vezérigazgatói tájékoztatás is volt arról, hogy „akcióprogram” indul, keresik a megoldást, mi legyen a kistelepüléseken lévő posták sorsa. Az érintett településeken (ahol még működik postahivatal) az eddigitől eltérő formában nyújtana szolgáltatást a Magyar Posta, elsőként az önkormányzatoknak ajánlották fel az üzemeltetés lehetőségét.

Ha nem tudják átvenni az önkormányzatok az üzemeltetést, akkor bezárják ezeket a hivatalokat, és más megoldás híján feltehetőleg mobilposta fog működni.

Emlékezetes, tavaly már a Posta belekezdett egy először átmeneteinek nevezett postabezárási hullámba, amit később Orbán Viktor azzal súlyosbított, hogy elismerte a Parlamentben, a Magyar Posta menthetetlen állapotba került.