A volt Echo TV-s Farkas Boglárka is kapott 70 milliót az államtól a Balaton-felvidéki vendégházára

A volt Echo TV-s Farkas Boglárka is kapott 70 milliót az államtól a Balaton-felvidéki vendégházára

Farkas Boglárka, az Echo TV volt vezérigazgatójának és Bayer Zsolt exfeleségének cége hetvenmillió forintot nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) szálláshely-fejlesztésre egy vendégházra a Balaton-felvidéki Vászolyba - értesült a 24.hu.

Az állami turisztikai ügynökség a portál kérdésére nem részletezte, hogy konkrétan milyen szálláshely-fejlesztési projektre ítélt meg támogatást a DSIDA2018 Kft.-nek, amelynek az elmúlt három év során egyetlen forint forgalma sem volt. Az MTÜ közléséből csak az derült ki, hogy az említett cég szálláshely létesítésére nyert el 70 millió forint támogatást a Kisfaludy Program keretében, de az összegből egyelőre még semmit sem fizettek ki. A lap kereste Farkas Boglárkát is, ő azonban nem volt hajlandó semmit sem elárulni, gyorsan bontotta is a vonalat a számára kellemetlen kérdések hallatán.

A jelenleg a Mészáros Holding kommunikációs vezetőjeként dolgozó Farkas a kérdéses telket és a rajta található lerobbant épületet még 2017-ben vásárolta meg Vászolyon és információk szerint egy Dsida Jenő-emlékházat és egy hozzá kapcsolódó vendégházat akar létesíteni a településen.

A helyiek körében nem aratott osztatlan sikert az építkezés, ezért az építési szabályzattal kapcsolatban panaszt tettek a Veszprém Megyei Kormányhivatalnál, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknál, a balatonfüredi főjegyzőnél és az állami főépítésznél is. A probléma elsősorban az, hogy az önkormányzat nem hívott össze közmeghallgatást az ügyben, így a lakosoknak nem volt lehetőségük megismerni az építkezés részleteit. Szeptemberben tartottak ugyan egy fórumot, ahol azonban sem az önkormányzat emberei, sem Farkas Boglárka nem szólalt fel, csak a helyiek tudták kifejezni a véleményüket.

Rózsahegyi Tibor polgármester a 24.hu-nak azt mondta erről a lakossági egyeztetésről, hogy szerinte az több kárt okozott, mint hasznot, mivel alaptalan információk hangzottak el ott, arra azonban nem tért ki, hogy ennek éppen a tájékoztatás teljes hiánya lehet a fő oka.