Egy MTI-hír, majd néhány megjegyzés a pofátlan miniszterről

Vastagbőr.

Fazekas Sándor pontosan ezzel rukkolt ma elő. Szemrebbenés nélkül. 

Lentiben, a zalai település várossá nyilvánításának 39. évfordulóján tartott ünnepségen azt mondta, 

"Elfogadhatatlan a modernkori gyarmatosításnak is nevezhető szándék akár Brüsszeltől, akár máshonnan."

A politikus szerint "jogszabályok alkotásával, különböző kötelezettségszegési eljárásokkal", nyíltan vagy kevésbé nyíltan megpróbálnak bekényszeríteni bennünket egy olyan államszövetségbe vagy szervezetbe, amelyben

a magyarság csak alárendelt szerepet játszhat.

Megfogalmazása szerint valakik, valahol, ki tudja milyen tárgyalótermekben, eldöntötték, hogy ez a mostani Európa nem is annyira korszerű, inkább legyen valamilyen "ködös Európai Egyesült Államok". 

De ez a modernkori gyarmatosításnak is nevezhető szándék elfogadhatatlan - szögezte le Fazekas Sándor.

Igen, ez elfogadhatatlan. A gyarmatosítás elfogadhatatlan. Ahogyan elfogadhatatlan az a mérhetetlen cinizmus is, ami ahhoz kell, hogy valaki úgy beszéljen a magyarság alárendelt szerepéről, hogy az általa is megszavazott földtörvény tette lehetővé azt, hogy külföldiek gyakorlatilag korlátozás nélkül vásárolhatnak termőföldet Magyarországon. 

És vásárolnak is szorgalmasan, több nyugat-magyarországi, köztük kifejezetten Lenti-környéki gazdálkodót is ismerek, akik alárendelt szerepet játszanak a földeket felvásárló osztrák gazdák árnyékában.

Sőt, tudok olyan kormánypárti politikusról is a környéken, aki saját maga adott el termőföldet osztrák gazdának.

Emlékeztetőül: Fazekas Sándor, mint vidékfejlesztési miniszter 2013-ban, a földtörvény vitájában azt mondta,

"A mai nappal új korszak kezdődik, a földtörvény elfogadásával eldől, hogy csak magyar földműves vehet földet. Ezt tartalmazza a törvény."

Meg azt is mondta, hogy

"Nemcsak a külföldieket zárjuk ki a magyar földpiacról, hanem azokat a magyar állampolgárokat is, akik nem földművesek."

Így igaz minden szavuk...