Fegyvereket és bombákat rejthettek el a terroristák Belgiumban

A sajtóban a "kalapos férfiként" ismertté vált Abrini egy rendőrségi kihallgatás során arról számolt be, hogy ő és társai elhagyták a brüsszeli Jette negyedben található búvóhelyüket, miután egy ismerősük márciusban arra figyelmeztette őket, hogy a rendőrség a nyomukban jár - jelentette a VRT flamand közszolgálati televízió.

A férfi azt vallotta, hogy a lakásban rejtegetett fegyvereket egy garázsba szállították át néhány nappal a brüsszeli robbantások előtt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy hol van ez a rejtekhely.

"Khalid el-Bakraoui (az egyik brüsszeli robbantó) szállította át a fegyvereket. Tudom, hogy egy garázsba vitte őket, azt azonban nem, hogy hol van ez a garázs. (...)  Három vagy négy Kalasnyikov típusú gépkarabélyról, egy kézifegyverről és robbanóeszközökről van szó" - mondta Abrini.

A belga hatóságok több mint 150 garázst kutattak át júniusban Brüsszelben, de nem jutottak semmilyen eredményre. Paul Van Tigchelt, a terrorista fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) vezetője szerint "nem zárható ki", hogy fegyverek vannak elrejtve az országban.